Avundsjuk!
Jag saknar det där med kokhöns, finns inte i affärerna i min närhet, annat än ibland.
När det finns tillfälligt, eller jag besöker en ort lite längre bort där jag det att det finns i en av butikerna, så har jag med frysväska och fyller den.
Några förslag:
Man kan koka två hönor i en gryta, och så rensa dem och använda till nedanstående:
Vingar lår och ben som ju har mer tydlig smak blir bra som:
Kokt höns med citronsås (rejält tryck i såsen), eller för den delen dillsås, eller currysås.
Fyllning i en kycklingpaj (resten av fyllningen och kryddningen kan varieras i det oändliga)
Som köttet i någon variant av kycklingsoppa - också oändligt många varianter
Man kan använda kycklingen i en massa rätter inspirerade av asiatisk/kinesik matlagning.
"Chicken a la King"
Brösten (som ju är lite mer smaklösa i sig själv):
Fungerar bra som kycklingen i Flygande Jakob, men ska man ha kokt höns (istf grillad kyckling), så måste man krydda mer. Jag brukar dessutom ha fräst lök (mjuk gyllengul och ett uns karamelliserad) och vitlök i "min" variant med kokt fågel.
Som kycklingen i en Ceasarsallad (karaktären på salladen kommer från den speciella dressingen, krutongerna och baconet)
Och så kan man ju använda även brösten i de rätter som nämns under vingar, lår och ben.