Sv: Knorrevångens affärer på väg mot avslut
Jag tycker programmet var bra - med hänsyn till att det är en rättegång som kommer - så går det inte att redovisa allt. Och det finns mycket mer!!
Men del av det de redovisade var faktiskt till Knorrevångens fördel.
Först var det tillbakablickar-inget nytt.
Sedan filmades det från en restaurang, de visade hur paketerat hästkött ser ut och hur stekt hästkött ser ut.Det upplystes om att restaurangen inte handlade hästkött från Knorrevången.Och? Vad säger det? Det talades om att restaurangens hästkött var minsann kontrollerat, men hur, och var, är de till den restaurangen slaktade hästars pass lika noggrant genomgångna som de på Knorrevången? Om inte, hur kan de garantera att just det köttet inte innehåller behandlingsrester, eller att köttet ex kan ha haft livstidskarens? Till de frågorna gavs
ingen förklaring.
Och så var det då detta med passfusken. Att flera olika hästar slaktats med samma pass.Den, eller en av de, som hade gjort det var en ökänd hästhandlare i Skåne.
Att det inte upptäcktes berodde på vad jag förstod att systemet då var manuellt.
Jag har själv slaktat flera hästar åt andra på andra slakerier, då kontrollerades inte ID, inte heller togs passen, så där är inte Knorrevången ensam, om det ändrats nu vet jag inte.
Sedan en liten pratstund med Livsmedelsverket där det framkom från Livsmedelsverkets sida att de ska ta stickprov-inte prov på alla djur.