De flesta hustrumisshandlare är inte onyktra när de slår.
Nä, jag tror också att män är farligare än alkoholhaltiga drycker.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
De flesta hustrumisshandlare är inte onyktra när de slår.
Jag umgås numer mest med en del riktigt extrema ölnördar. Typ "den här är bryggd i bara femton exemplar om året med jäst från en munks navelhår, humle som vattnas med vatten me exakt rätt ph och som vänts 12 gånger i månsken...."
Den blir nästan fånigt åt andra sidan istället.
Jag undrar faktiskt vad som skulle hända om jag korkade upp en såndär "Extra brew" burk...?
Fast visst håller det på att förändras? Det exploderar ju av mikrobryggerier som gör öl i alla varianter. I like it
Jag tror det snarare har utvecklats en subkultur: ett gäng ölnördar som dricker öl från mikrobyggerier, men går man på restaurang t ex är det fortfarande inte ovanligt med en lång vinlista, och sen en öllista bestående av två industriöl av lagertyp, och möjligen en IPA som inte är god till något på menyn.
Sen håller jag med om att det är jättekul med alla specialöl och varianter som mikrobryggerierna gör. Just nu dricker jag en rabarbersuröl, t ex, jättegod! Och fanns inte att få tag på för några år sen.
Nu går jag oftast på väldigt enkla restauranger men de brukar ha lokal öl. Alltså från mikrobryggerier i den omedelbara närheten.Jag tror det snarare har utvecklats en subkultur: ett gäng ölnördar som dricker öl från mikrobyggerier, men går man på restaurang t ex är det fortfarande inte ovanligt med en lång vinlista, och sen en öllista bestående av två industriöl av lagertyp, och möjligen en IPA som inte är god till något på menyn.
Sen håller jag med om att det är jättekul med alla specialöl och varianter som mikrobryggerierna gör. Just nu dricker jag en rabarbersuröl, t ex, jättegod! Och fanns inte att få tag på för några år sen.
Lakritsölen (om vi tänkerb på samma)har jag planerat att hitta åt sambon. Den verkar vara slutsåld på de ställen som tagit in den. ;(Problemet med att dricka gott öl är att industriöl typ Carlsberg och Norrlands Guld smakar ännu värre sen. Så om du druckit kvalitetsöl ett tag och sen korkar upp en sån, så smakar den förmodligen så illa att du knappt får ner den, och definitivt inte tycker den är värd alkoholen och priset.
Sen finns det definitivt en rätt manligt könsmärkt ölnördkultur, där man snöar in på humlesorter och bryggarmetoder, men man kan ju gilla öl utan att bry sig om hur det görs. Jag kan t ex tycka det är kul att jämföra olika sorters hallonsuröl för att se vilken som är godast, eller prova en estnisk öl smaksatt med björklöv (fantastisk!) eller en lakritsöl (skum) men jag bryr mig inte om humlesorterna, och dricker inte gärna IPA och liknande.
Om jag inte minns fel bor du i mircobryggeriernas högborgNu går jag oftast på väldigt enkla restauranger men de brukar ha lokal öl. Alltså från mikrobryggerier i den omedelbara närheten.
Jo. Det kryllar av dem i min del av stan.Om jag inte minns fel bor du i mircobryggeriernas högborg
Om jag inte minns fel bor du i mircobryggeriernas högborg
Lakritsölen (om vi tänkerb på samma)har jag planerat att hitta åt sambon. Den verkar vara slutsåld på de ställen som tagit in den. ;(
Påtal om roliga folköl
Jag har svårt att se hur fördelarna överväger när nackdelarna är så oerhört tunga.Men alkohol är tillåtet i Sverige och alla länder gör inte samma gränsdragningar när det gäller andra berusningsmedel.
För mig är det helt enkelt konstigt att helt underkänna fördelarna på grund av nackdelarna.
Dessutom tror jag att när det gäller alkoholhaltiga drycker så väger fördelarna över nackdelarna, totalt sett. (Det tror jag inte när det gäller tex heroin.)
Snabba kolhydrater, salt och fett. Nyttigt är det inte, i alla fall. Bör njutas med måtta, precis som vin.
Är det farligt? Jag menar - socker ÄR farligt. Alkohol också. Men det är inte rimligt att förbjuda något av dem.
Visst att socker inte ska överkonsumeras men det är INTE farligt eller giftigt.
Jag tycker att det är fullt med roliga öler på pubarna och restaurangerna här omkring och då bor ju jag på landet på Västgötaslätten. Vi har flera microbryggerier omkring oss och alla säljs på restauranger i området och givetvis på Systembolaget. Det är kul!Jag bor också i en sån, och här har restaurangerna också småskaligt öl - men utanför den här bubblan tycker jag inte det är så. Det räcker att åka till en annan stadsdel.
Såsom varandes i microbryggarbranschen (som alla andra i den här stan, snart har vi fler bryggpubar än McD så kan jag intyga att det är mycket lättare att göra en bra öl med 6-8% än en på under 3,5%. (Personligen tycker jag att folkölstrenden är jättebra, men det faller ändå i min mun i gruppen "bra för att vara alkoholsvagt" om det inte rör sig om typer som ska vara svaga. Hellre en Berliner än en folkpaleale för mig. Gillar man maltigare öl är det lättare.)
Cider är snudd på omöjligt att få bra i lägre styrkor. Det går, men det kräver väldigt bra tillgång på olika sorters cideräpplen och extremt bra must för att kunna späda den utan att tappa balans. Har bara hittat några få franska ciderier som lyckats, och då har jag provat många hundra cidersorter vid det här laget. Många kan bli goda som enklare matdryck, men då smakar det verkligen cider spädd med must. Trevligt, men inte samma sak som en välbalanserad, komplex torr eller halvtorr cider.
Visst att socker inte ska överkonsumeras men det är INTE farligt eller giftigt.
Skatt på socker vore rimligen mycket bra tycker jag. I enlighet med samma resonemang.
Nu vet jag ju inte i vilket land du bor i, men jag har bott på Irland i en massa år och där dricks det mängder i alla åldrar. Jag har dessutom bott i England i perioder och jag är där en del i och med att min bror bor där och där dricks det också mycket i alla åldrar. Men jag ser det som att de dricker på helgen för att umgås. Enligt mig umgås inte irländarna sådär avspänt på hemmaplan. De bjuder inte hem varandra på kaffe eller för att kolla melodifestivalen. De umgås på puben. Det är där man får allt skvaller, det är är man får träffa folk i området, det är där man får hjälp med det man behöver hjälp med och det är där man också kan ställa upp för andra.Jag tror att det är betydligt vanligare (åtminstone här) att ta vilken anledning som helst att gå ut och dricka för drickandets skull, oavsett vad klockan är. Men det är ju sådant man inte vet förstås, och jag borde kanske vara lite försiktigare med vad jag antar om folk.