Okej, jag håller med dig i det mesta även om du nu skriver som du alltid gör.
Nu menade jag inte billiga som i underdrivet billiga utan mer prisklassen 30-40000kr. Som sagt hade man bara valt "eliten" av hästarna så hade priserna legat högt över det också. Men okej om man avlar på det bättre endast, visst hade det varit bra.
Men hur skulle man egentligen ha gjort med de hästar som avlas fram som visar sig bli sämre än det man ville ha som uppfödare, tycker du?
Inte mig emot att man gör kött som äts av hästarna, men som om man ser på nordens historia av ätandet av hästkött så skulle det krävas mycket för att vända den trenden. Dock visst hundmat eller kattmat inte mig emot.
Dock skulle jag faktiskt aldrig kunna äta min egna häst av sentimentala skäl, sen är det ju inte allt för ofta som hästarna tas bort av sjukdom och då är de oftas full av mediciner som gör att de inte kan ätas.
Tack och lov säger jag bara för att vi fick begrava Kyra hemma på gården. För min sentimentala skull, ja.
Grannens häst sämre sämre...snarare så har man inte så starka känslor för den som man har för sin egna.
Nej, men allvarligt. Tycker du att man bara ska avla på det allra bästa hästmaterialet och därmed få priserna långt över vad en normal person har råd med och därmed få bättre hsätmaterial eller tycker du att man ska det bättre hästmaterialet och avla på och på så sätt få fram hästar som bidrar till ett förbättrat hästmaterial i framtiden och också få fram hästar som en normal person kan ha råd att köpa?
Och vad skulle man göra med de hästar som mot den förväntning man har inte blir så bra som man velat?