Tack för all input men tänker inte gå in mer på cateringspåret. Min make har erfarenhet av både anställd inom catering, jobbat som enhetschef inom kök och haft egna cateringuppdrag så vi kan lämna detVi förstår vad det innebär.
Det var inte alls meningen att ifrågasätta branschkunskap. Det var detaljen "jobba så lite som möjligt" som blev syntax error med att starta upp egen verksamhet. Om man inte har extremt låga krav på inkomster under ett par år, vilket var grundfrågan.
Då tänker jag att om man har 1,5 års inkomster som man klarar sig på + det kapital som behövs sättas in för att få igång verksamheten (anställda och annat under 12 första månaderna), så känns det som en ganska bra försäkring. Sedan kan man sätta upp hårda review points efter 6 månader och 12 månader om var man måste vara. Efter 6 månader kan man sätta in åtgärder om det inte funkar. Funkar det fortfarande inte alls efter 12 månader så avvecklar man och har 6 månader på sig att få in ett nytt inkomstflöde från en anställning. För mig låter det som rimligt. En bugg med min föreslagna plan är att en hel del typer av verksamheter kräver lite längre tid innan de vänder till att fungera tillräckligt bra ekonomiskt. Det tar tid att bygga upp kundkretsar och kännedom.