Exakt, det blir ju mest gröt och sönderkokta korn om man kokar det i mycket vatten.
Jag tyckte bara det rådet var så komiskt - "Här är ett tips! Laga riset så att det blir förstört, då minskar mängden arsenik du får i dig - inte minst eftersom riset blir så äckligt att du kommer vilja kasta det i sopen istället för att äta det!"
Oj vad komiska vi måste vara i den här familjen
Testade att koka riset med mycket vatten. Jag tyckte inte att det var någon större skillnad. Maken och min mamma som inte visste hur jag kokat reagerade inte och tyckte inte det var någon skillnad när jag berättade. Vi kommer nog fortsätta koka så eftersom det för oss inte fanns något negativt.
Grötigt var det iaf definitivt inte. Det blir det ju om man överkokar, oavsett metod
Visst är det kanske helgerån för risfantaster. Men för Svensson och deras barn är det nog ingen skillnad. Och då är det väl fullt rimligt att Livsmedelsverket tipsar om en annan tillagningsmetod som ger hälften arsenik?