vid själva praktiska provet blir du tilldelad en häst, med den ska du genomföra en dressyruppvisning, hoppa en bana på 1 m och visa den för hand..
det teoretiska provet vet jag inget om, men man är juh där för att lära sig, inte för att man ska kunna allt från början.. och det är nog mycket blandat om hovvård, sjukdomar, foder, stallskötsel, träning, tävling, skötsel och utrustning..
tävlingsresutltat behöver du inte visa upp..
sedan är det ganska mycket träning av unghästar och tävlingar med den som gäller på hippologen, det är det enda som skrämmer mig då jag inte är en tävlingsmänniska, har aldrig brytt mig om att ta grönt kort och hatar att vara ensam på banan..
unghästar och träning är OK men tävling.. nej tack...
och jag tycker att det är synd och skam att det inte finns en ren teorilinje för hästintresserade, där träning och tävling inte ingår, utan bara teori, stallskötsel och ridlektioner.. för då kan helt plötsligt handikappade vara med..
ja menar.. tänk om nån med ett fel i ryggen eller i benen vill gå hästutbildning men dom kan inte för dom kan inte ens försöka göra inträdesprovet..
andra hästutbildningar är till ridlärare (vilket ja inte heller vill bli) och så finns det andra tränarutbildningar men det är samma grejer.. man utbildas för att tävla eller bli ridlärar/stallchef.. jag vill hellre bli hästvetare..