Vad har du istället för köttfärs?
Ruccola!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad har du istället för köttfärs?
Man får ett bröd till salladen. Jag brukar beställa två bröd.Blir det inte automatiskt båda? är det gjort på pizzadeg?
Frukt är, med undantag för vissa citrusfrukter, sött. Och jag har jättesvårt för alltför mycket sötma i mat - gillar inte sötsur sås till exempel. Så i princip all frukt utom citron, lime och ibland apelsin går helt bort för mig i mat!Förlåt för OT, men alltså, frukt i mat är ju inte bara ananas på pizza. Det kan vara olika typer av fläsk med äppelsås eller stekta äpplen, chili och kanel. Det kan vara plommon, det kan vara lax eller kyckling med citron eller apelsin. Jag brukar göra mackor med bacon, chilisås, jalapeño och så färska, friska äpplen för att bryta av. Vår lokala indiska/bangladeshi restaurang har olika varianter av curry med både lychee och banan, och någon med en väldigt syrlig citrus jag inte minns namnet på.
Detsamma gäller ju många grönsaker och rotfrukter? Paprika, morot, rödbeta t ex. Borsjtj blir äckligt sött om det inte balanseras upp med rejält med vinäger, och rödbeta på pizza behöver chevre eller feta plus en syrlig sallad till. Lagom mycket frukt och rätt balanserat kan enligt mig vara jättegott!Frukt är, med undantag för vissa citrusfrukter, sött. Och jag har jättesvårt för alltför mycket sötma i mat - gillar inte sötsur sås till exempel. Så i princip all frukt utom citron, lime och ibland apelsin går helt bort för mig i mat!
Ja, jag har också ganska svårt för en del rotfrukter - palsternacka, roteslleri, kålrot, sötpotatis... Gillar dock rödbetor och morötter! Och paprika Jag äter heller inte lingon till köttbullar, gelé till söndagssteken osv.Detsamma gäller ju många grönsaker och rotfrukter? Paprika, morot, rödbeta t ex. Borsjtj blir äckligt sött om det inte balanseras upp med rejält med vinäger, och rödbeta på pizza behöver chevre eller feta plus en syrlig sallad till. Lagom mycket frukt och rätt balanserat kan enligt mig vara jättegott!
Burkananas är för det mesta inte ätligt - älskar dock färsk ananas. Färsk banan i efterrätter eller som den är tycker jag också är gott! Men då är det ju inte "frukt i mat"När det gäller burkananas och banan så är jag dock enig. Funkar knappt kallt och absolut inte varmt.
Har plötsligt insett vilken enkel människa jag är. Jag beställer något från menyn, spelar inte så stor roll vad det är, ändrar inte något, bryr mig förmodligen inte om jag får något helt annat när maten väl kommer och har ingenting emot ananas och banan i mat. Så länge pizzerian inte serverar mig ärtsoppa kommer jag med stor sannolikhet att äta och vara nöjd ändå.
Och tack och lov att vi inte ska gå och äta pizza tillsammans. Tänk att hamna i kön bakom 50 bukefalister som alla ska ändra eller lägga till något på sin beställning
Jag äter mest frukt just i stark mat, men tycker också att det är gott med äpple i potatissallad (och dressing med dijonsenap), mango- eller nektarinsalsa till mexikanskt (iofs starkt det med), torkad frukt i bröd osv. Men typ flygande jakob är ju sådant som ger men för livet.Ja, jag har också ganska svårt för en del rotfrukter - palsternacka, roteslleri, kålrot, sötpotatis... Gillar dock rödbetor och morötter! Och paprika Jag äter heller inte lingon till köttbullar, gelé till söndagssteken osv.
De undantag där jag faktiskt i viss mån gillar "sött i mat" är om det är riktigt starkt samtidigt, t.ex. thaimat (som ju ofta är ganska söt).
Har du något exempel på "god frukt i mat"?
Burkananas är för det mesta inte ätligt - älskar dock färsk ananas. Färsk banan i efterrätter eller som den är tycker jag också är gott! Men då är det ju inte "frukt i mat"
Jag varierar mig lite mellan vilken sort jag beställer från menyn, men lägger ofta till kronärtsskocka eftersom allt för få pizzor har detNär ni köper mat på pizzerian köper ni då en befintlig pizza, sallad, annan maträtt eller lägger ni till och/eller drar i från?
Jag äter kyckling men inte annat kött och tycker att det är lite trist med vegetariskt så jag köper ofta en pizza med kött och byter ut det mot kyckling.
Just nu har jag dock ätit en befintlig kycklingpizza med curry och nötter.
Köper ni mycket samma eller varierar ni?
Diskutera gärna allt runt pizzerior. Hiss och diss.
Förlåt för OT, men alltså, frukt i mat är ju inte bara ananas på pizza. Det kan vara olika typer av fläsk med äppelsås eller stekta äpplen, chili och kanel. Det kan vara plommon, det kan vara lax eller kyckling med citron eller apelsin. Jag brukar göra mackor med bacon, chilisås, jalapeño och så färska, friska äpplen för att bryta av. Vår lokala indiska/bangladeshi restaurang har olika varianter av curry med både lychee och banan, och någon med en väldigt syrlig citrus jag inte minns namnet på.
Ja, jag har också ganska svårt för en del rotfrukter - palsternacka, roteslleri, kålrot, sötpotatis... Gillar dock rödbetor och morötter! Och paprika Jag äter heller inte lingon till köttbullar, gelé till söndagssteken osv.
De undantag där jag faktiskt i viss mån gillar "sött i mat" är om det är riktigt starkt samtidigt, t.ex. thaimat (som ju ofta är ganska söt).
Har du något exempel på "god frukt i mat"?
Burkananas är för det mesta inte ätligt - älskar dock färsk ananas. Färsk banan i efterrätter eller som den är tycker jag också är gott! Men då är det ju inte "frukt i mat"
Jag äter mest frukt just i stark mat, men tycker också att det är gott med äpple i potatissallad (och dressing med dijonsenap), mango- eller nektarinsalsa till mexikanskt (iofs starkt det med), torkad frukt i bröd osv. Men typ flygande jakob är ju sådant som ger men för livet.
När ni köper mat på pizzerian köper ni då en befintlig pizza, sallad, annan maträtt eller lägger ni till och/eller drar i från?
Jag äter kyckling men inte annat kött och tycker att det är lite trist med vegetariskt så jag köper ofta en pizza med kött och byter ut det mot kyckling.
Just nu har jag dock ätit en befintlig kycklingpizza med curry och nötter.
Köper ni mycket samma eller varierar ni?
Diskutera gärna allt runt pizzerior. Hiss och diss.