Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Precis så, och helst inte med bestick utan bara rakt av som en kanelbulle typ.Ingen "hetvägg".
Den ska ätas "rå" tillsammans med hett, starkt, svart kaffe![]()
Det var ju typ omtänksamtJag köpte två riktiga semlor igår (med mandelmassa i) sen kom jag på att pojkvännen inte tycker om semlor. Jag åt upp båda innan han kom hem, det är väl okej?
Precis så, och helst inte med bestick utan bara rakt av som en kanelbulle typ.
Semla gör man så här.
1 tag en vetebulle.
2 Skär av locket
3 Gröp ur och spara det urgröpta
4 Blanda med lika mycket mandelmassa + lite grädde.
5 Stoppa tillbaka alltsammans i bullen
6 Toppa med en klick vispad grädde
7 Lägg på locket.
8 Ät!
Ja men just det!Nu glömde du väl florsockret på toppen? Efter steg 7!
Och det skall vara hetvägg.
Och ingen jordgubbssylt....![]()
Precis. Stor semla (ingen snålfjös på tre munfullar), ordentligt med mandelmassa, lagom med grädde och stort lock. Placeras i liten skål med nån dl varm mjöl så semlan gosar till sig under tiden du njuter av locket (=skopan) och grädden. Sedan är semmelkroppens yttre varmt och halvsmält med mandelmassehjärtat i mitten...![]()
Mandelmassan ska vara hemgjord. På oskalad mandel. För att den här modellen ska bli riktigt bra bör bullen vara lite torr, så innandömet inte är degigt.Semla gör man så här.
1 tag en vetebulle.
2 Skär av locket
3 Gröp ur och spara det urgröpta
4 Blanda med lika mycket mandelmassa + lite grädde.
5 Stoppa tillbaka alltsammans i bullen
6 Toppa med en klick vispad grädde
7 Lägg på locket.
8 Ät!
UrkDet här lät inte ens gott. Känns som det blir alldeles för mycket choklad på en gång
http://mittkok.expressen.se/artikel/chokladdoppad-semla-med-nutella-sa-gor-du-den/?cmpid=mysa