Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
De måste ha delad frukt och grönsaker i kyl, max +8 grader. Enligt Livsmedelsverket.Hela alltid. Delade är inte prisvärda och håller ofta så dåligt. På vissa ställen ligger inte de delade ens i kylförvaring och då kan det gå rätt fort för dem att bli dåliga och få tillväxt av typ listeria.
Nej det tar för lång tid för personalen att göra sånna saker i förväg.De affärer jag varit i har färdigdelade i en kyl. Är det inte så hos dig?
Alltid en hel. Tycker ofta de delade är för mosiga.När ni köper melon, köper ni då en hel eller en delad?
Jag väljer alltid delad om jag köper vattenmelon eftersom att jag vill se och känna hur den är inuti.
Hmm ... jag har nog aldrig köpt en hel, kanske skulle testa ändå.Alltid en hel. Tycker ofta de delade är för mosiga.
Regler för branschen för delad frukt är jag inte så bra på, inte jobbat med det för att säga hur tvingade de är. Men vet också mycket fusk förekommer, medvetet eller omedvetet. Men jag har jobbat tillräckligt länge inom livsmedelsbranschen för att helt enkelt inte vilja chansa på att köpa delad melon i livsmedelsbutik eller på ett torg.De måste ha delad frukt och grönsaker i kyl, max +8 grader. Enligt Livsmedelsverket.
Gör det, tycker det är godare att skära upp efter behov, tex vattenmelon finns ju i mini versioner också om man är ensam i hushållet och inte vill köpa så storHmm ... jag har nog aldrig köpt en hel, kanske skulle testa ändå.
Då vet jag att jag tvättar av dem själv. För nått år sedan läste jag på buke om någon som hade erfarenhet av frukt/grönsaker som inte var tvättad innan delning och personen blev apsjuk. Efter det delar jag helst själv.Hur kommer det sig att det kan bli listeria i dem egentligen? Även om man köper en hel så delar man ju den hemma, det kan väl bli listeria i den då också.
Listeria finns typ lite överallt och ja det kan bli listeria även hemma. Men jag kan kontrollera hygien, temperatur och förvaringstid på min melon hemma på ett annat sätt. De flesta blir dock inte sjuka av listeria, men kan ju tyvärr leda till allvarliga konsekvenser om man nu skulle bli det. Och med det sagt så äter jag melon på typ frukostbuffé trots att någon annan skurit den om den ser fräsch ut och står på kylplatta, så helt konsekvent är jag inte.Hur kommer det sig att det kan bli listeria i dem egentligen? Även om man köper en hel så delar man ju den hemma, det kan väl bli listeria i den då också.
Hel, för jag är yrkesskadad och vill inte köpa melon med eventuell listeriatillväxt i fruktköttet.
Brukar de vara krispiga inuti?Jag känner väl lite så också. En hel melon känns mer hygieniskt och fräscht. Vi köper alltid hel melon.