Hel eller delad melon?

Hel eller delad melon?

  • Hel

    Röster: 57 64,8%
  • Delad

    Röster: 18 20,5%
  • Spelar ingen roll

    Röster: 13 14,8%

  • Antal omröstningsdeltagare
    88
  • Omröstning stängd .
Jag köper delad för jag skulle hinna tröttna på äta en hel melon innan den var slut och behöva kasta.
 
Hela alltid. Delade är inte prisvärda och håller ofta så dåligt. På vissa ställen ligger inte de delade ens i kylförvaring och då kan det gå rätt fort för dem att bli dåliga och få tillväxt av typ listeria.
De måste ha delad frukt och grönsaker i kyl, max +8 grader. Enligt Livsmedelsverket.
 
Alltid hel! Jag äter fruktsallad i princip varje dag så en hel melon oavsett storlek går åt ganska snabbt.
 
De måste ha delad frukt och grönsaker i kyl, max +8 grader. Enligt Livsmedelsverket.
Regler för branschen för delad frukt är jag inte så bra på, inte jobbat med det för att säga hur tvingade de är. Men vet också mycket fusk förekommer, medvetet eller omedvetet. Men jag har jobbat tillräckligt länge inom livsmedelsbranschen för att helt enkelt inte vilja chansa på att köpa delad melon i livsmedelsbutik eller på ett torg.
 
När jag köper melon brukar det bli antingen eller. Oftast hel men ibland delad. Men efter att ha läst i tråden håller jag mig nog till hela framöver...
 
Hur kommer det sig att det kan bli listeria i dem egentligen? Även om man köper en hel så delar man ju den hemma, det kan väl bli listeria i den då också. :confused:
 
Hur kommer det sig att det kan bli listeria i dem egentligen? Även om man köper en hel så delar man ju den hemma, det kan väl bli listeria i den då också. :confused:
Då vet jag att jag tvättar av dem själv. För nått år sedan läste jag på buke om någon som hade erfarenhet av frukt/grönsaker som inte var tvättad innan delning och personen blev apsjuk. Efter det delar jag helst själv.
 
Hur kommer det sig att det kan bli listeria i dem egentligen? Även om man köper en hel så delar man ju den hemma, det kan väl bli listeria i den då också. :confused:
Listeria finns typ lite överallt och ja det kan bli listeria även hemma. Men jag kan kontrollera hygien, temperatur och förvaringstid på min melon hemma på ett annat sätt. De flesta blir dock inte sjuka av listeria, men kan ju tyvärr leda till allvarliga konsekvenser om man nu skulle bli det. Och med det sagt så äter jag melon på typ frukostbuffé trots att någon annan skurit den om den ser fräsch ut och står på kylplatta, så helt konsekvent är jag inte.
 
Alltid hel, aldrig delad.
Proffs på att handplocka mogna meloner, spelar igen roll om de är vatten- eller söta meloner.
 

Liknande trådar

Trädgård & Växter Jag tänker ha en hel del krukor framför en vägg, det kommer vara främst sommarblommor, och jag vill köpa någon typ av bevattning...
Svar
14
· Visningar
556
Senast: Kakis
·
Mat Jag har alltid haft väldigt svårt för Aubergine men känner att jag vill lära mig att äta det. Dels för att det vore kul att odla och...
Svar
13
· Visningar
581
Senast: skogaliten
·
Fordon Jag ska snart iväg på husbilssemester (nåja, festival... :angel:) och har inte varit ute med husbil på många år. Vilka nybörjarmisstag...
Svar
9
· Visningar
648
Senast: Sassy
·
Kropp & Själ Jag har varit väldigt illamående ett bra tag och jag vet inte varför. Jag har alltid varit petig med maten och saker jag älskat kan jag...
4 5 6
Svar
107
· Visningar
8 130
Senast: Inte_Ung
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp