Ingen fara, jag förstod. Tycker samma.@Rosett - jag menar inget negativt mot dig med mitt inlägg! Inser att det låter lite drygt. Blev bar trött på biblioteket som dissar en produktion som är väldigt vid ”bara för att”.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ingen fara, jag förstod. Tycker samma.@Rosett - jag menar inget negativt mot dig med mitt inlägg! Inser att det låter lite drygt. Blev bar trött på biblioteket som dissar en produktion som är väldigt vid ”bara för att”.
Tror inte att något av skolbiblioteken när jag var barn hade wahlströmsböcker, däremot fanns en del kanske på stora biblioteket. Mest lånade vi av varandra och fick i present. Jag köpte även deras pocket som var billigare.På vårat skolbibliotek och även kommunens stora bibliotek fanns inte Wahlströmsböckerna, de ansågs vara av för låg kvalitet.
Jag gör samma sak med Britta-böckernaDa jeg var liten leste jeg Frida serien og Britta og Silver. Elsker begge så mye at jeg har alle bøkene i begge seriene (Frida på svensk). Ellers leste jeg Penny klubben bøker (som nok er det samme som Pollux). Jeg husker ikke titler lenger... og jeg har en bok jeg elsker som jeg kjøpte i England som heter Swallow, the Star. Den og Britta bøkene plukker jeg fram av og til når jeg trenger å kose meg og gjøre livet mindre komplisert.
De läste jag också. Hon bodde väl på gård med stall hemma och hängde mkt tillsammans med gänget på ridskolan också. Författaren tror jag hette Tulla HagströmMinns att jag läste böcker som handlade om en tjej som hette Petra och det kretsade kring stallet hon var i. De åkte bland annat till England och red. Minns att Petra vid något tillfälle hade köpt en unghäst som hette Rigel. Sen var det även en blind tjej i det stallgänget som red tror hon hette Siw. Men kommer inte ihåg författare eller exakt vad böckerna hette. Om nån här vet får ni gärna upplysa mig.
De var jättebra! Även hennes Kia och Putte/ böcker i ridskolemiljö var super!Inte så konstigt att böckerna om Twiggy kändes realistiska De var nämligen baserade på författarens eget hästliv (Men det kanske du redan visste och isf är kommentaren överflödig.)
Jag läste väldigt mycket som barn och naturligtvis var det en stor mängd hästböcker. Men jag läste i princip allt jag kom över. När jag gick i mellanstadiet hade vi ett fantastiskt skolbibliotek där de nog aldrig någonsin slängt en bok, så där fanns nästan allt i Wahlströms djurböcker i tidiga utgåvor. Av hästböckerna där minns jag speciellt de tidigare nämnda Illuster och Rosalind, samt de inte tidigare nämnda (tror jag) Tarpa (om en tarpan), Glittre - en fjordhäst, Gyllene Svarten, Misty - hästen från havet (med uppföljare), Melka (två böcker) och Sham - vindens konung som jag tyckte var den bästa av dem alla.
För övrigt: Windy var favoriten.
Svarta hingsten gillade jag också.
Silverörnens ridskola var en favorit, främst pga humorn och så var det bra personporträtt av såväl människor som hästar.
Britta och Silver, naturligtvis! De bästa svenska hästböckerna tyckte jag. (TILLÄGG: kom plötsligt ihåg att de hade konkurrens av Nan Ingers böcker om Piglet och Dunet).
Jill - jag fascinerades av beskrivningarna av hur tävlingarna gick till, det verkade så annorlunda.
Black Beauty tyckte jag om. Men jag fick en chock när jag första gången läste den på engelska och insåg att den svenska versionen var redigerad. I den jag hade fanns inga otäcka beskrivningar av Krimkriget bland annat. Förresten tror jag att systrarna Pullein-Thompson gjorde "uppföljare" om Black Beautys släktingar, serien tror jag hette Black Beautys klan. Den gillade jag också.
Böckerna om Ökenstormen och Ponces andra hästar.
Som tonåring läste jag Flambards. Den serien var kanske inte riktigt en hästboksserie, men jag tyckte mycket om den. Serien riktade sig till lite äldre publik än många hästböcker.