Du tycker alltså inte att vi har några som helst problem med könsroller och våld mot kvinnor i Sverige o ser inget strukturellt problem alls över landsgränser?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag ser att i förhållande till andra länder så är dessa "strukturella" problemen tämligen små.Du tycker alltså inte att vi har några som helst problem med könsroller och våld mot kvinnor i Sverige o ser inget strukturellt problem alls över landsgränser?
Är det tredje eller fjärde gången du kommer med detta eminenta inlägg... and again and again and again, round and round we go...
En artikel som är väldigt spot- on och som alla ni som bara säger att det är män punkt som är den enda gemensamma nämnaren borde ta till er.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article22099188.ab
Förövare/brottslingar finns i alla kulturer och i alla folk. att hävda ngt annat visar ju bara på stor okunskap o dumhet.Jag upplever inte att någon har hänt sig emot att det behövs utbildning och information om kvinnors rättigheter och allas lika värde för nyanlända. Jag upplever heller inte att någon sagt att det inte innebär en utmaning att få in de som flytt hit i samhället. Däremot reagerar jag över att det ofta i diskussionen framstår som att sexuella trakasserier och våldtäkter inte finns i vår kultur, eller att det som utövas av "svenska" män inte är lika allvarligt. Det är ju där det inte längre går att föra en seriös diskussion, när de som ropar högst över detta samtidigt har en usel kvinnosyn i många andra avseenden. Se bara på hur samma män som nu helt plötsligt vill "skydda" kvinnor från nordafrikanska män samtidigt hotar kvinnliga journalister med att våldta dem när de tar upp att det inte bara handlar om män från andra kulturer.
Dessutom reagerar jag på den romantiska bilden av 80-talets Sverige, som om det inte förekom våldtäkter och sexuella trakasserier även då. Det är knappast något som kommit på senare år.
Förövare/brottslingar finns i alla kulturer och i alla folk. att hävda ngt annat visar ju bara på stor okunskap o dumhet.
Däremot anser jag nog det svenska samhället vara ngt av det jämlikaste jag sett.
Är ju bara att jämföra med situationen i de andra EU länderna
Jämlikhet är ngt som låter bra från barrikaden, men när det kommer till kritan så är den betydligt svårare att genomföra.
Av praktiska skäl, av demokratiska skäl = folk vill helt enkelt inte att deras livsval och sätt att leva ska förändras och av juridiska skäl. Ägarstrukturen är ju fortfarande sådan att majoriteten av kontrollen ligger på ett av könen, kontrollen över resurser vill säga.
den nivån är nog låg i internationell jämförelse.Jag vet att vi har olika åsikter om det där, men just nu pratar jag om mäns våld mot kvinnor och inte om löner och förmåner på arbetsmarknaden.
den nivån är nog låg i internationell jämförelse.
En artikel som är väldigt spot- on och som alla ni som bara säger att det är män punkt som är den enda gemensamma nämnaren borde ta till er.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article22099188.ab
Jag ser att i förhållande till andra länder så är dessa "strukturella" problemen tämligen små.
Naturligtvis kan saker alltid göras bättre.
Men hur du vill förbättra får du väl förklara.
Inom de demokratiska spelregler vi har här i landet.
Och utan att ytterliga diskriminera, antingen via positiv eller negativ diskriminering.
Ska bli intressant att se vad du lägger på bordet.
Jag förminskar inte allvaret, jag sätter bara in det i sina proportioner.Ja, men det är inget skäl till att förminska allvaret i det.
kan ju bero på att tråden heter "Varför kan vi aldrig prata om problemet? Varför ska vårt arbete här istället jämföras med att det är värre någon annanstans?
Nej det behöver du inte. Men om du vill ha en ändrad politik framöver så vore det ju lämpligt att komma med förslag, sam förklara varför dina förslag är så mycket bättre än vad som nu råder.Alltså jag förstår aldrig varför det ska vara så svårt att förstå att man både kan sätta sig in i och vurma för hjälp på flera fronter.
Om någon på buke skriver att deras häst försöker lägga tungan över bettet ibland när de rider ut och hästen då ibland vill springa för fort så ryttaren behöver dra onödigt hårt i tyglarna får de tips om hur ryttaren kan få sin häst lite lydigare/lugnare.
Om någon på buke skriver att stallägaren vägrar ge stora hästar mer än 1 kg hö till natten bara för att de är tjocka o det dröjer 12 h till frukost när hästarna står på spån och undrar om det är ok blir denne upplyst om hur dålig idé det är.
Om någon på buke frågar vad de ska göra när en häst i stallet tydligt har ont och lider och ägaren inte vill ta den till en veterinär för ägaren tror hästen kan vila bort problemet och det är för dyrt o ta ut veterinären så får de tips på tillvägagångssätt.
Det är väl ganska tydligt att det generella problemet är okunskap och bara för att första exemplet inte generar något större lidande eller för att det andra exemplet ev bara gör så att hästarna inte mår direkt bra så betyder det väl inte att ingen ska bry sig om dem? Eller att om man engagerar dig i det första exemplet så skiter man i det sista där hästen tydligt lider?
Alla kan göra något men ska man redovisa sin livsplan för varenda problem man engagerar sig i så kommer nog ingen göra något.
@landsbygdsbo För mig känns det viktigt ATT vi öht börjar tänka lite större än enskilda rättsfall. Det betyder inte att jag tycker att resten är prima och detta är det enda problemet. Inte heller att jag har en lösning. Måste jag servera en passande sadel om jag påpekar att någon borde kolla upp hur sadeln ligger?
kan ju bero på att tråden heter "
Händelserna i Köln"
Ja överallt, inte bara i Sverige....Fast artikeln du tar upp i ursprungsinlägget handlar ju om att det sker överallt, då är det väl det du vill diskutera?
Är det någon här som påstått att män är den enda gemensamma nämnaren?
Är det någon här som påstått att män är den enda gemensamma nämnaren? Inte vad jag läst iaf.
Däremot har vi bla diskuterat hur olika kulturer kommit olika långt i jämställdhetsarbetet men att det inte betyder att vi kan skylla mäns våld mot kvinnor enbart på kultur.