Sv: Från vegetariskt till kött
Fast ärligt talat, vem sjutton klagar på maten man blir bjuden på? Hos vänner åt jag som vegetarian gladeligen färdigmat som quorn och gourmetbullar, även om det hemma endast är nödproviant. Fast få av de jag brukar äta ihop med har inställningen att endast kött är mat och att en måltid utan kött är en halv måltid. De flesta ser kött som ett komplement man äter ibland men inte varje dag. Men om detta hade vi ju nyligen en lång tråd.
On topic:
Numera äter jag kött och fisk när någon bjuder mig på det, men lagar det hemma gör jag än så länge ytterst sällan, främst för att etiskt bra kött är för dyrt för mig. Som smaksättare i små mängder använder jag dock med glädje kött och fisk numera och med tanke på att jag är road av matlagning känns det lite som att ha fått tillgång till en ny dimension. Oftast äter jag förstås fortfarande helt vegetariskt och det är inget jag planerar att ändra på. Eftersom jag ännu är lite osäker på tillagning av rent kött följer jag tråden och tipsar, som flera före mig, om att bjuda in sig även till matlagning hos vänner och bekanta när det utlovas middag.
Fast ärligt talat, vem sjutton klagar på maten man blir bjuden på? Hos vänner åt jag som vegetarian gladeligen färdigmat som quorn och gourmetbullar, även om det hemma endast är nödproviant. Fast få av de jag brukar äta ihop med har inställningen att endast kött är mat och att en måltid utan kött är en halv måltid. De flesta ser kött som ett komplement man äter ibland men inte varje dag. Men om detta hade vi ju nyligen en lång tråd.
On topic:
Numera äter jag kött och fisk när någon bjuder mig på det, men lagar det hemma gör jag än så länge ytterst sällan, främst för att etiskt bra kött är för dyrt för mig. Som smaksättare i små mängder använder jag dock med glädje kött och fisk numera och med tanke på att jag är road av matlagning känns det lite som att ha fått tillgång till en ny dimension. Oftast äter jag förstås fortfarande helt vegetariskt och det är inget jag planerar att ändra på. Eftersom jag ännu är lite osäker på tillagning av rent kött följer jag tråden och tipsar, som flera före mig, om att bjuda in sig även till matlagning hos vänner och bekanta när det utlovas middag.