Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Om 14-åringen inte känner sig bekväm med att träffa honom så behöver hon ju inte göra det. Ingen kan tvinga henne till caféet eller nån annan stans för att prata med honom.
Det är barnet som har rätt till sina föräldrar, inte tvärtom.
Familjerådgivningen tar i första hand upp relationen mellan de vuxna, sedan betyder inte relation bara en kärleksrelation, medan samarbetssamtal fokuserar på föräldrarollen och samarbetet kring barnen.
Jag har jobbat med samarbetssamtal i många år, och har även en viss utbildning i familjerådgivning.
Ursäkta en lite OT-fråga som kanske ändå är av intresse för någon annan:
Finns det reglerat (typ i socialtjänstlagen) om själva "samtalsförfarandet" och hur det "ska" skilja sig mellan samtal på familjerådgivningen och samarbetssamtal i familjerätten?
Är nyfiken på detta pga.att i en närliggande kommun förs inga som helst anteckningar eller journaler när själva benämningen är familjerådgivning oavsett vad saken gäller.
(En situation liknande Gnists där den ena föräldern ENDAST kan tänka sig rådgivning, vägrar samarbetssamtal just pga.journalföringen)
Jag blir så trött. Kan inte föräldrar bara förstå att om de beter sig vettigt vill barnen ha tillgång till båda sina föräldrar? Hon har bott hos honom, nu vill hon bo hos dig. Beter han sig vettigt kommer hon att hälsa på och behålla kontakten frivilligt men istället agerar han som en rövhatt. Så logiskt.
Heja @Gnist det här fixar du!
Jadu, rövhatt är nog ett av de lindrigare uttryck jag skulle kalla honom för rent allmänt och speciellt idag..
Han har kopplat in en advokat, fastän vi var överens om samarbetssamtal via familjeenheten och i brevet jag fick idag så stod där bland annat att "han inte tillåts ha någon kontakt med *barnets namn* överhuvudtaget" och att " det bästa för *barnets namn* i den situationen som uppstått är att hon flyttar tillbaka till honom innan skolstart"..
Lögn ett är att han inte tillåts ha någon kontakt med henne, vilket förutom hon själv som naturligtvis kan tala om att hon visst haft kontakt med sin pappa både via telefon och fikat igår, finns bevis för via samtalsloggar som min telefon har backup på, så han har ringt hit 10 gånger sen hon flyttade hit, varav 7 gånger för att specifikt prata med henne och tre gånger för att bekräfta saker.
Lätt att motbevisa således och sen finns en del annat där i som också är lätt att motbevisa som de lögner det är.
Brevet avslutas med lite skrämseltaktik "Det finns ju sedan också en möjlighet att få frågan om boende och umgänge provat i domstol men en sådan process hoppas både *idiotens namn* och jag går att undvika"
Jahaja, då kanske han inte skulle ha ljugit eller bara skitit i vad vi kommit överens om kan jag tycka, för jag är inte ett dugg rädd för att det ska tas upp i domstol. Är det nån som ska vara det så är det väl han, men vill ha ha sin smutsiga byk i fråga om hur han behandlar barnen upp i domstol, så inte mig emot liksom. Kan bli en intressant upplevelse för honom..
Samarbetssamtal får inte journalföras. Det är en frivillig insats som inte får registreras i socialregistret.
OK, kanske felformulerat av mig då.
Det aktuella paret hade varit på familjerådgivning precis före skilsmässan och där fanns inte något anteckningsblock framme.
Vid det enda samarbetssamtalet som paret varit på (ca. ett halvår efter att betänketiden gått ut och skilsmässan var ett faktum) togs anteckningar för att handläggaren skulle kunna följa upp samtalet vid nästa träff.
Någon fler träff blev det dock aldrig pga att mamman vägrar delta på samarbetssamtal men kan tänka sig familjerådgivning pga det jag skrev ovan.
Och vad är det då du undrar?
Familjerådgivningen har absolut sekretess, de får bara prata om information som kommit fram vid samtal om barn kan tänkas fara illa. Familjerådgivaren hade kanske så bra minne att denne inte behövde anteckna.
De anteckningar som togs vid samarbetssamtalet går under benämningen arbetsmaterial och ska makuleras efter att kontakten avslutats.
Som jag skrev i min första fråga - om det är OK/tillåtet/normalt arbetssätt att anteckningar förs vid den ena typen av samtal men ABSOLUT INTE vid den andra.
Det finns en överenskommelse i tingsrätten där det finns infört att både föräldrar och barn ska gå på samtal men eftersom mamman återigen motsätter sig det nu när det börjar närma sig de bokade tiderna blir det en ny stämning...
Underhåll och barnbidrag är ju till barnets omkostnader så de kanske räknar med att han betalar saker för henne eller ger dig pengarna.Tack
Fick precis brev från f-kassan dessutom om att jag efter augusti inte längre behöver betala underhåll till honom eftersom jag anmält till dem att hon flyttade hit den 26/7.
Tycker dock det är väldigt generöst att han ändå får 2 underhåll och minst 2 barnbidrag att stoppa i egen ficka när hon faktiskt bor hos mig och jag förutom att betala in underhållet helt försörjer henne så jag sitter i tfn-kö till dem nu för att få reda på hur de tänkte där?
Har redan pratat med dem som sagt och jag får tidigast från och med slutet av oktober eftersom hon kommer att skrivas här som senast i mitten av september oavsett vad han vill eller inte. Det enda som kan hindra det vore om hon skulle flytta tillbaka dit och det kommer inte att ske.
Däremot så kommer jag som sagt att kräva att han betalar underhåll direkt till mig för den tid som jag inte får det via försäkringskassan och vägrar han så ses vi i tingsrätten liksom.