Ersätta vitt vin med mousserande?

G-uldlock

Trådstartare
Ska laga en pasta ikväll med 1 dl vin. I övrigt är det vitlök, persilja, salami, oliver och lite annat smarrigt i

Min fråga, kan man ersätta det vita vinet med ett torrare mousserande vin?
Tanken är nämligen att dricka det till maten och det känns onödigt att öppna en flaska till bara för 1 dl i maten...
Matlagningsvin är inte av intresse, denna vidriga uppfinning bör förbjudas ;)
 
Jag hade skippat det vita vinet ifall jag inte hade något. Hade inte haft i mousserande.

Och snacka om att waste:a bubbel att ha det ner i en sås. Nä, drick det!!

Ett tips som jag brukar göra när jag orkar är att hälla över slatten som ofta blir i den sista flaskan på festligare kvällar i en fryspåse och frysa in. Då får man några dl här och där av olika viner man kan använda i såser sen.
 

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp