Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Sedan ska jag inte förneka betydelsen av att smaksätta ordentligt heller. Vi har alltid färska örter hemma (bäst i alla former av pastasås, för att inte tala om att koriander som passar till allt ... ), färsk ingefära, sambal, chili och sådant. Vin är också bra. Och vitlök, förstås. Men har man bara smaksättare kan man i princip dänga grönsaker i ett lämpligt matlagningskärl och göra antingen wok, gryta eller soppa på det, ofta på ganska kort tid också. No biggie. Vegetariskt är lätt och roligt!
Våra vardagsrätter här hemma är:
Tofu Tikka Masala
Pad thai
Singapore noodles
Risnudelsallad med mynta & koriander
Nudelsallad med vad för krafs som nu finns hemma ( )
Tacos (gör med sojafärs)
Enchiladas (på paprika)
Sötpotatissoppa med lime
Göttfärssås med spaghetti (gör med sojafärs)
Pasta med svampsås
Rostad majssoppa
Hemgjord pizza (det är gott att ersätta tomatsås+ost med hummus för en lite annorlunda smak!)
Bulgursallad (ofta med typ melon och koriander. Älskar koriander)
Potatis- och purjolökssoppa
Matknyten/piroger. Färdig filodeg om det ska vara en riktig slövariant. Egen deg annars.
Hemgjord potatissallad
Pannkakor
Jag kan förstås skriva recept om något av det verkar intressant, men i allmänhet tycker jag inte att vegetariskt är så komplicerat Man tar bara goda grejer, blandar det med mer goda grejer och så brukar resultatet bli ännu mer goda grejer Det är myyyycket svårare att hålla på med kött, imo.
Brukar utgå från den här: http://www.javligtgott.se/vietnamesisk-nudelsallad/Risnudelsalladen tar jag gärna recept på
Skulle behöva fylla på ideförrådet med vegetariska måltider då sambon o jag har tänkt skära ner på köttkonsumtionen.
Så in med alla era favvo recept tack!!
@pepp jag tar gärna recept på daalgrytan!