Som du skrev det blir det Peter för mig.Uttalar du det "päter"? För mig uttalas Peter "peeter" och Petter som det skrivs, inget ä någonstans.
Tror inte det är så stor skillnad om vi hört hur vi uttalar det.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Som du skrev det blir det Peter för mig.Uttalar du det "päter"? För mig uttalas Peter "peeter" och Petter som det skrivs, inget ä någonstans.
Jag är helt övertygad om att de människor som tycker att det inte är så noga med hur folk stavar - liksom ä eller e, att sär skriva eller skrivihop; orka bry sej lixom - kommer byta åsikt den dag det dimper ned ett myndighetsbrev i mailkorgen där det är omöjligt att tolka vad som egentligen menas, men en snabb återkoppling är av vikt.
Och ingen svarar i telefon, då man ringer för att be om en tolkning.
Vårt svenska talspråk är fullt av dialekter.
Vårt svenska skriftspråk är det inte.
Kulturskymning.
Fast uppenbarligen uttalas ord på massa olika sätt men jag är väl inkompetent som uttalar ord som jag gör. Otroligt att jag ens blir förstådd faktiskt. Och att jag förstår.Jag förstår vad du säger, men jag håller inte med dig. Om en inte uttalar ett ord rätt, beror det på en brist i förståelse av språkets utförande, inte nödvändigtvis att en inte förstår dess innebörd (i den detaljen håller jag med dig). Jag förutsätter att vi bortser från dialektala skillnader.
De svenska vokalerna har en kvalitetsskillnad mellan den långa och korta varianten. Dvs. munnens form och tungans läge är också annorlunda. Det är inte bara en längdskillnad av samma ljud.Men precis ... Man formar munen efter ljudet man vill gora. E - mitt i munnen oavsett hur langt eller kort ljud man gor, och Ä langt bak i munnen oavsett langden pa ljudet.
Jag säger Egg och Ägg. Säger du Äver?Jag skulle jättegärna höra en ljudfil på nån som uttalar ett kort e som låter precis som ett långt e, fast kort (dvs inte med ä-ljud), för jag kan inte föreställa mig hur det låter.
För mig blir det liksom likadant som i engelskan. Långt e uttalas med e-ljud, men kort e med ä-ljud. Even och ever, liksom. För mig är det då inte samma ljud i båda de inledande e:na.
Precis!De svenska vokalerna har en kvalitetsskillnad mellan den långa och korta varianten. Dvs. munnens form och tungans läge är också annorlunda. Det är inte bara en längdskillnad av samma ljud.
Nja, mer ähvöhr-aktigt. Men med ä-ljud i början, ja. Precis som alla engelsmän jag känner.Jag säger Egg och Ägg. Säger du Äver?
... och de är från vilken del av England?Nja, mer ävöhr-aktigt. Men med ä-ljud i början, ja. Precis som alla engelsmän jag känner.
Har i USA diskuteras stavningen av homographs som their, there, they're eller to, too, two mycket just nu. De later lika dant men stavas olika. Jag har lattare att forsta att de har orden ger folk problem da de SKA lata likadant.
Mellan-södra.... och de är från vilken del av England?
18:18 Skaka fram en enda svensk som uttalar men ("men ska du inte följa med", inte "han fick fysiska men") och män olika.
19:32 Alltså hade jag inte velat vara lite semi-anonym härinne hade jag gladeligen postat en video där jag uttalar alla e/ä-ord som ni kan komma för att bevisa att, shock, horror!, vi faktiskt existerar som uttalar sätt/sett likadant .
Ja, med tanke på att det innan var flertalet som skrev att de uttalade kort e och kort ä olika, men inte uttalade män och men på olika sätt, så var det väl inte ett så konstigt första påstående. Sen är det väl generellt sett en rätt positiv egenskap att kunna ändra syn när det visar sig att den första synen man hade kanske inte var helt korrekt, eller ser du något negativt med sånt? Hade det varit vettigare att skriva att alla som påstår att de skiljer på män och men i uttal ljuger?Det var inte illa.
Endast 74 minuter mellan "Det finns inte en enda i hela Sverige!" till "Vi finns faktiskt vi också!"
Jag förstår inte alls vad du menar faktiskt, förutom att du vill vara spydig mot mig. Om det skänker dig glädje: keep it up. Jag kommer dock inte läsa inläggen längre.Det var inte illa.
Endast 74 minuter mellan "Det finns inte en enda i hela Sverige!" till "Vi finns faktiskt vi också!"
Han vill bara trycka till! Lite sorglig hobby kan man tycka.Jag fattar inte alls vad du vill ha ut av ditt inlägg. Det tillför inte ett skit, eller är du bara ute efter att få trycka till nån?
Det var väl ungefär just det jag noterade, typ.Sen är det väl generellt sett en rätt positiv egenskap att kunna ändra syn när det visar sig att den första synen man hade kanske inte var helt korrekt, eller ser du något negativt med sånt?