Visa bifogad fil 117347
Jag brukade älska dessa och moffa i mig varenda påsk. Men receptet ändrades för några år sedan och nu smakar de nästan lika vidrigt som alla andra dragéägg.
Ja! De ska ju vara sega, inte sockriga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Visa bifogad fil 117347
Jag brukade älska dessa och moffa i mig varenda påsk. Men receptet ändrades för några år sedan och nu smakar de nästan lika vidrigt som alla andra dragéägg.
Varuhus1.se har även att beställaTack! Nu ska här letas!
Åhh dessa älskade mormorOch en annan favorit som också är svår att hitta:
Visa bifogad fil 117326
Visa bifogad fil 117374Har vi några fler sörjande?
En klar barndomsfavorit!
Varför finns inte den längre
Jamen precis!Det finns vissa saker som är lite godare just för att de är lite svåra att få tag på.
Vänta nu… FINNS INTE SEGA RÅTTOR LÄNGRE?
Carlshamn Citronsorbet. Tänk om den kunde återuppstå. Har i en 20 år försökt göra egen citronglass n such i olika utföranden för att närma mig den smak jag minns från millenieskiftet. Ingen lycka hittills (men ganska mycket glass...).
Polade i unga år med en idag erkänd kulturskribent, och har ett starkt minne av att stå i vederbörandes pärons kök och skeda upp sagda glassighet i knallblå long drink-glas för att pipa upp på övervåningen och se Sex & the City.
Det var tider det, en tillstånd innan den verklighet som pågår idag.
Att den närmar sig litet om en mjukrör den med litet Oatly iMat och ack så litet vaniljextrakt.Jag har inte provat Carlshamns, men vad tycker du om Sias citronsorbet som finns nu?
Att den närmar sig litet om en mjukrör den med litet Oatly iMat och ack så litet vaniljextrakt.
Vilket fått mig att tänka i banor om att Carlshamn i själva verket haft en sherbet snarare än en sorbet.
Eh... jag har haft glassmaskiner i 15 år och kunnat prova mig fram. Och därför gjort det. Väldigt mycket. Haft bukefalist på glassprovning i köket å så där. Antingen är jag spritt språngandes... eller aktningsvärt dedikerad min uppgift. Hur som helst är glass gott. Och roligt om en döper dem efter hästar. Min hittills bästa citronglass: The Hot-Spot pot. En burk glass döpt efter den isabellfärgade welshvalacken Hot-Spot. Och faktiskt en sherbet: Lemon undan Lamona, döpt efter den märr som kom att bli Hot-Spots mamma.Du är erfaren hör jag . Jag tycker också att Sias är liksom lite för stark, och har rört den med en skvätt grädde ibland...
Undrar om det kanske finns någon italiensk gelato som har en god citronsmak?
Dessa! Det enda jag någonsin har varit beroende av på riktigt.
vad i... Hur kan de motivera det?!Vi har tillochmed en godisaffär i stan som heter Sega Råttan. Inte ens de har.
Det är mitt bildminne som spelat spratt med mig! Men det är god lakrits det här.
Det är tyvärr inte alls samma.Hittade även...
Visa bifogad fil 117427
Kanske originalversionen kan vara nära det du letar?
https://se.fazer.com/collections/salmiakki/products/fazer-salmiakki-40g-pastiller
Du är erfaren hör jag . Jag tycker också att Sias är liksom lite för stark, och har rört den med en skvätt grädde ibland...
Undrar om det kanske finns någon italiensk gelato som har en god citronsmak?