Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Så jättedåliga var det väl inte?Nu har poängen kommit!
Min fick jättedåliga poäng
Det spelar väl ingen roll hur han har gjort eller vem man är. Alla regler ska väl vara lika för alla men jag vet inte hur det såg ut det året hästen reggades om det var 20 tecken inkl mellanslag som gällde då.
Jo med tanke på hur fin han ärSå jättedåliga var det väl inte?
Var hittar man dem?Läser igenom testryttarnas utlåtande, tycker det är ovanligt "ärliga" och långa omdömen, speciellt från Hess. Men det är väl bra, Bruksprovet ska ju ge en bra "produktbeskrivning" till stoägarna.
Samma ställe som poängen, dokumenten på SWBs hemsida. 4- och 5-åriga dressyrhingstar.Var hittar man dem?
Känns som ett träffande omdöme för en tysk (Jag har gedigen erfarenhet av dem.)Läser igenom testryttarnas utlåtande, tycker det är ovanligt "ärliga" och långa omdömen, speciellt från Hess. Men det är väl bra, Bruksprovet ska ju ge en bra "produktbeskrivning" till stoägarna.
Han är ju bara knappt 3 år nu väl? Det är ju ändå ganska tufft för dom små att göra såhär mkt på kort tid Han kommer säkert få poängen du eftersträvar längre fram.Jo med tanke på hur fin han är
Jag kanske visar honom på 3-årstest så han kan få mer rättvisande poäng. Han behöver mer tid för att komma till sin rätt under ryttare och så behöver han äta upp sig och få lite hull. Så närmsta tiden ska han bara gå i hagen och äta
Skulle det vara så, så är det skandal.Kan det vara att det är plus prefix och suffix? Eller så beror det på att uppfödaren är i styrelsen för swb?
Läser igenom testryttarnas utlåtande, tycker det är ovanligt "ärliga" och långa omdömen, speciellt från Hess. Men det är väl bra, Bruksprovet ska ju ge en bra "produktbeskrivning" till stoägarna.
När jag läser på Facebook fick jag lära mig att alla accepterade hingstar inte förväntas tillföra avel nåt och de skulle inte bli godkända på provet ”förr i tiden”.Wow...läser omdömena från testryttarna på några av hingstarna och ställer mig mycket frågande till vad de här hingstarna ska tillföra svensk avel.
Det är ungefär hur konstigt som helst. Men om tio år kanske vi också förstår .När jag läser på Facebook fick jag lära mig att alla accepterade hingstar inte förväntas tillföra avel nåt och de skulle inte bli godkända på provet ”förr i tiden”.
Så vad har ägarna betalat för? O vad ska swb ha de till? För att de rädda om nån av de skulle bli stjärna och de blivit ratade i SWB?
När jag läser på Facebook fick jag lära mig att alla accepterade hingstar inte förväntas tillföra avel nåt och de skulle inte bli godkända på provet ”förr i tiden”.
Så vad har ägarna betalat för? O vad ska swb ha de till? För att de rädda om nån av de skulle bli stjärna och de blivit ratade i SWB?
Men ettstolicens kan man väl ändå inte få på de premisserna? Även om jag förstår resonemanget.SWB ska nog "inte ha de till" något alls helst.
Det har blivit en ökning av ej godkända och i vissa fall helt ovisade hingstar som erbjuds till avel. Eller ibland är de visade i något förbund som inte publicerar några poäng eller omdömen, och då kan de lösa ettstolicens i SWB och få gröna papper.
Genom att ge dem licens i SWB om de genomför bruksprovet får man in dem i systemet och stoägarna kan jämföra dem med övriga hingstar som också gått provet. Förhoppningsvis är det då färre stoägare som "lockas" att använda dem än om de endast visats i "valfritt obskyrt litet förbund", men marknadsförs med snygga bilder och ägarens högst subjektiva omdöme om hingstens fantastiska temperament/ridbarhet/gångarter/hoppförmåga.
Sen finns det kanske även några blivande stjärnor/goda förärvare bland de hingstarna som bara var några få poäng ifrån Premierad nivå. T.ex. Zino fick ju endast Accepterad som 3-åring och blev nu Bruksprovssegrare. Singular la Silla blev inte godkänd på sitt bruksprov men hade antagligen fått Accepterad om det var samma regelverk som idag, och fick i år utmärkelse från SWB för sina fina prestationer och förärvning.