Sv: Betfor
Det är jättevanligt att man förbereder betfor redan kvällen innan så det står i blöt över natten. Så ca 12 timmar är säkert inte för länge, om det inte är för varmt. Idealisk temperatur torde vara svalt. På somrarna får man se upp med att betforen kan jäsa om det är varmt, typ ca +20 grader och mer (säkert en flytande gräns). Är du osäker så får du väl lukta (ev. smaka) på betforet, gissar jag! Jag tror inte att du behöver använda varmvatten till blötläggningen, har aldrig hört om det och det ökar väl risken för jäsning. Möjligen ljummet om det är riktigt kall miljö, såpass att betforen hinner svälla ordentligt och inte fryser. Foderkammaren el. stallgången utanför boxen brukar vara lagom.
Jag tror att man i de kollektivstall där ägarna brukar komma ut en gång/dygn till sina hästar ofta nöjer sej med att förbereda alla betforgivor ett helt dygn framåt, dvs i vissa fall närmare 24 timmar. Men oftast kommer man ut på kvällen och gör iordning till samma kväll och nästa frukost och då blir det ju inte mer än kanske 18 timmar.
Jag är inte något proffs så se det mest som vägledande, det jag skrivit, det är utifrån vad jag sett och hört! Jäsning är det enda jag hört hittills kan hända.