Sv: barfota
Hej.
En bekant till mig har varit i personlig kontakt med en av dom två examinerade instruktörerna för AANHCP i Sverige vilket ska ha varit ett mkt givande samtal. Varför h*n ringde va för att h*n gärna ville gå deras kurs. Min ”bekante” är utbildad hovslagare, som sett avarterna av okunnig verkning av hästar.
Detta är fakta utifrån samtalet, samt AANCHP´s verksamhet.
För det första finner dom ingen anledning till att utbildade hovisar skall behöva gå en tredagars helgkurs utan erbjuder hovslagare som är intresserade att under en lämplig dag (helg?) "enskilt" ta del av deras kunskap, arbetsmetoder samt verkningsprinciper.
Meningen är att vi skall kunna försöka "nå varandra" avseende kunskap mm då det visar sig att deras verklighet inte är den samma som våran.
Så här är det enligt Svenska AANHCP examinerade instruktörer och deras verksamhet i Sverige.
1. Deras kunskap och erfarenhet hänför sig till AANHCP (USA) hösten-03 där dom även blev examinerade.
2. Deras kurser bygger på "grundläggande" verkningsmetoder på kadaverhovar (5st). Därefter på levande enskild häst (hästägaren/kursdeltagarens egen häst) med möjlighet till vidare kurser.
3.Deras arbetsmetoder bygger på en mkt långvarig "återhämtning" samt stora krav och omställningar på främst miljö, även i viss mån foder, hantering, mm. Kort sagt en återanpassning till en för hästen mer naturligt levende som vildhäst.
4. Man påstår ALDRIG att alla hästar går att rädda med deras arbetsmetod samt att man "bara" finner mening med att arbeta med en "viss typ" av kunder. Dom kunder som inte faller under deras arbetsmetoder finner ni under punkt 5.
5. Hästar som besitter en sådan avvikande exteriör att dom i vilt tillstånd först skulle falla till föda för rovdjur p.g.a. deras nedsatta flycktförmåga.
Dagens sporthästar som avlas, föds upp för att tränas, vidareutvecklas från två/ tre års ålder med sikte på Breeders, championat, kvalité, årgångslopp, elittävlingar mm.
Kort sagt, Alla hästar som avser att tävla i högre klasser än (ex.) inom hoppning 0.90cm klasser. INGEN av dessa individer anser man sig kunna hjälpa utifrån deras utbildning utifrån krav på träning, slitage av hovarna, balansering mm.
6. Man anser även att Sverige i dag innehar ca 300.000 hästar och av dessa är det endast ca 50.000 som inte fyller deras behov av "rehabelitering" (????
7. Deras uppfattning avseende hur många utbildade hovisar det i dag finns i Sverige blir svaret, ca ett par tusen. Rätt svar borde vara ca max 500.(överkant)
8. Enligt deras policy ser dom det som YTTERST viktigt att följa upp alla elevers framtida arbeten och ALLA FALL som faller under djursjukslagen (eller där hästägaren är missnöjd) kommer man att SNARAST kontrollera utifrån arbetets utförande samt ersätta vederbörande för ev. kostnader som deras metoder åsamkat den enskilda individen.
www.harmonyhorse.se
9. Man har för Djurskyddsmyndigheten visat sitt arbetssätt (tydligen enbart på kadaverhovar) och inte blivit påvisad ngt som bryter mot lagen, däremot har man ALDRIG blivit godkänd eller fått ngn typ av Certifiering från rådande instans.
.
Har vi nu missuppfattat ngt och ni ANSVARIGA för AANHCP (sverige) läser detta vore det väldigt trevligt om ni ville fylla i med ett förtydligande här.
Mvh stuv