@Stinaelin @Stinaelin
Det här bakar jag ofta
Gizzez godaste frallan ever
300 gram surdeg
1 liter ljummet vatten
37 gram havssalt
50 gram graham
50 gram rågsikt
1300 gram vete special
Blanda ihop allt och låt vila 30-60 min
Vik, vila 30-60 min, upprepa 3-4 gånger
Från degsättning till kyl 6-7 timmar i rumstemperatur
Ställ i kyl över natt.
Vält ur på mjölat bakbord, dela i bitar och rakt in i ugn
Het plåt, 250 grader varmluft 16-20 min till 98 grader innertemp
Jag gör ofta bröd istället för frallor, då formar jag brödet på vikning 4 och lägger i form. Receptet blir två bröd.
(Behöver du veta vad det innebär att vila och vila så finns film tex här
eller googla”vila vila bröd martin”)
Det här bakar jag ofta
Gizzez godaste frallan ever
300 gram surdeg
1 liter ljummet vatten
37 gram havssalt
50 gram graham
50 gram rågsikt
1300 gram vete special
Blanda ihop allt och låt vila 30-60 min
Vik, vila 30-60 min, upprepa 3-4 gånger
Från degsättning till kyl 6-7 timmar i rumstemperatur
Ställ i kyl över natt.
Vält ur på mjölat bakbord, dela i bitar och rakt in i ugn
Het plåt, 250 grader varmluft 16-20 min till 98 grader innertemp
Jag gör ofta bröd istället för frallor, då formar jag brödet på vikning 4 och lägger i form. Receptet blir två bröd.
(Behöver du veta vad det innebär att vila och vila så finns film tex här