MiniLi
Trådstartare
Feminism.Men vad är konceptet? Marxism?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Feminism.Men vad är konceptet? Marxism?
Eh. Nä vi kvinnor som anammar en viss typ av feminism blir istället kallade okvinnliga, vänstervriden manshatare och ja - könsförrädare.
Du inser väl att kvinnliga feminister bryter normer minst lika mycket?
Feminism.
Du skrev ”ni kvinnor slipper iaf bli kallade..”.Jag tyckte att det var det jag skrev. Det ser bara lite annorlunda ut.
De jag känner antingen vågar inte det, eller är rätt långt till vänster och/eller queera.Nej jag tycker ju aldrig att manliga feminister är feminister. Tänkte mer på de man kanske stöter på i sitt vardagsliv som kallar sig feminister.
Du skrev ”ni kvinnor slipper iaf bli kallade..”.
Manshatare, kommunist och bitterfitta är väl de tillmälen jag mött på buke. De är ju rätt milda.Eh. Nä vi kvinnor som anammar en viss typ av feminism blir istället kallade okvinnliga, vänstervriden manshatare och ja - könsförrädare.
Du inser väl att kvinnliga feminister bryter normer minst lika mycket?
Jag pratar om när jag möter människor i vardagen som inte vill kalla sig feminister alls. De flesta människor vet ju inte ens om att det finns olika inriktningar inom feminismen så det jag skriver nu har inget alls med inriktningar att göra.Fast utan att acceptera liberal feminism som feminism?
Jag far efter vad som är det egentliga paketet. Eftersom jag ser en poäng i att renodla det i syfte att snabbare få ett stöd för radikala reformer.
När jag stöter på personer som säger sig vara icke-feminister (inte på kommentarsfält på nätet, utan IRL med folk som verkar någorlunda civiliserade) brukar jag försöka luska lite i varför. Då är det nästan alltid någon form av vänsterfeminism de egentligen ogillar, och så har de inte ens reflekterat över att det finns andra varianter.Vilken sorts sammanhang tänker du på då? När och var händer detta och vad kännetecknar de där personerna som går i baklås?
Jag tror som någon tidigare skrev att alla varianter behövs för fortsatta framsteg. Den diplomatiska varianten har fördelen att den lättast får folk att köpa problemformuleringen. Det i sin tur ger ju ett bättre utgångsläge för att diskutera och genomföra (ibland obekväma) lösningar.Måste man vara överdiplomatisk och lägga fram feminism i ett paket som folk köper? Gynnar det ens feminismen? Eller blir den bara urvattnad?
Vad är nyttan med att få med folk på tåget om de egentligen inte är med?
Ja. Appropå kommunist. Jag har kallat mig feminist sedan tonåren men minns när jag 16 år gammal på (lantbruks-) gymnasiet försökte förklara för nån jävla bonne. ”Men vadå, är du kommunist?” Gah. Idiot.Manshatare, kommunist och bitterfitta är väl de tillmälen jag mött på buke. De är ju rätt milda.
De som ibland dimper ner i min mailkorg är - grövre.
Manshatare, kommunist och bitterfitta är väl de tillmälen jag mött på buke. De är ju rätt milda.
De som ibland dimper ner i min mailkorg är - grövre.
Jag pratar om när jag möter människor i vardagen som inte vill kalla sig feminister alls. De flesta människor vet ju inte ens om att det finns olika inriktningar inom feminismen så det jag skriver nu har inget alls med inriktningar att göra.
Jag känner och möter jättemånga som inte vill kalla sig feminister. Klassiskt är ju ”jag är för jämställdhet men inte feminism” eller ”jag är humanist” eller liknande. Förr kunde jag försöka lite lirkande att förklara vad feminism är och försöka få dem att förstå att de visst är feminister. Nu gör jag inte det. Nu tänker jag att det bara vattnar ur feminismen.
Jag tror inte tydlighet innebär urvattning. Att hålla ordning på vad som är faktum (det finns en könsordning), åsikt (den bör förändras) och politik (staten ska förändra den) tycker jag underlättar. Bättre än att koka ihop det till en fakta-politik-åsiktsgröt, där man måste äta allt eller inget.Måste man vara överdiplomatisk och lägga fram feminism i ett paket som folk köper? Gynnar det ens feminismen? Eller blir den bara urvattnad?
Vad är nyttan med att få med folk på tåget om de egentligen inte är med?
Hehe. Jag känner typ 2. Jag tycker inte de är feministiska egentligen, bara vettiga män.De jag känner antingen vågar inte det, eller är rätt långt till vänster och/eller queera.
Svårigheten är väl snarare att "acceptera" liberalism för politisk förändrande kraft. Men tråden handlar om feminism. Feminism.Fast utan att acceptera liberal feminism som feminism?
Jag far efter vad som är det egentliga paketet. Eftersom jag ser en poäng i att renodla det i syfte att snabbare få ett stöd för radikala reformer.
Ja absolut. ”Könsordning” är dock rätt så främmande för många människor. De är överens om att män och kvinnor är lika mycket värda, sen stannar det. Då tänker jag att de behöver förstå lite mer. Feminismen vinner inget på att jag lurar i dem att de är feminister om de inte ens är med på basic fakta.Jag tror inte tydlighet innebär urvattning. Att hålla ordning på vad som är faktum (det finns en könsordning), åsikt (den bör förändras) och politik (staten ska förändra den) tycker jag underlättar. Bättre än att koka ihop det till en fakta-politik-åsiktsgröt, där man måste äta allt eller inget.
Okej. Jag har inget att invända mot de som vill vara diplomatiska. Själv vill jag det inte. Det är en central del i min feministiska övertygelse att andra inte får beskära mig, oavsett kön och ideologi.När jag stöter på personer som säger sig vara icke-feminister (inte på kommentarsfält på nätet, utan IRL med folk som verkar någorlunda civiliserade) brukar jag försöka luska lite i varför. Då är det nästan alltid någon form av vänsterfeminism de egentligen ogillar, och så har de inte ens reflekterat över att det finns andra varianter.
Jag tror som någon tidigare skrev att alla varianter behövs för fortsatta framsteg. Den diplomatiska varianten har fördelen att den lättast får folk att köpa problemformuleringen. Det i sin tur ger ju ett bättre utgångsläge för att diskutera och genomföra (ibland obekväma) lösningar.
Åh jag håller verkligen med! Jag VILL INTE vara diplomatisk. Jag är inte en försiktig och lirkande person. Jag är rak och tydlig med starka åsikter i allt. Jag gör våld på min personlighet om jag ska tvinga mig till att diplomatiskt lirka in folk i feminismen. Det vore direkt antifeministiskt.Okej. Jag har inget att invända mot de som vill vara diplomatiska. Själv vill jag det inte. Det är en central del i min feministiska övertygelse att andra inte får beskära mig, oavsett kön och ideologi.
Om det är något jag har fått nog av, så är det folk som säger ungefär "jag håller med dig i sak, men tror du inte att du skulle få fler med dig om..." och sen kommer ett urval av sätt på vilka jag ska framstå som snällare, mer konventionell eller mer feminin.
Det står mig upp i halsen.
Svårigheten är väl snarare att "acceptera" liberalism för politisk förändrande kraft. Men tråden handlar om feminism. Feminism.
Inte om hur hemsk (du tycker att) marxism/vänstern är. Inte om hur bra (du tycker att) liberalism är.
Jag tycker att du misstänkliggör @MiniLi på ett fult och skuldbeläggande vis i minst ett par av dina inlägg i den här tråden. (Det är typ en millimeter kvar tills du tvingar henne att försvara Stalin.)
Jag tror att det skaver i mig eftersom jag tänker att en feminist behöver ha en grundläggande acceptans för högljudda och platstagande kvinnor. Jag tycker att det diplomatiska innebär att göra feminismen mindre högljudd, jobbig och krävande. Om man får taggarna utåt av sånt så har jag svårt att se att personen skulle vara feminist.När jag stöter på personer som säger sig vara icke-feminister (inte på kommentarsfält på nätet, utan IRL med folk som verkar någorlunda civiliserade) brukar jag försöka luska lite i varför. Då är det nästan alltid någon form av vänsterfeminism de egentligen ogillar, och så har de inte ens reflekterat över att det finns andra varianter.
Jag tror som någon tidigare skrev att alla varianter behövs för fortsatta framsteg. Den diplomatiska varianten har fördelen att den lättast får folk att köpa problemformuleringen. Det i sin tur ger ju ett bättre utgångsläge för att diskutera och genomföra (ibland obekväma) lösningar.