Säger mig fortfarande inte så mycket då jag inte har så mycket koll på fett, fiber och kolhydrater. Grönsaksfritt fattar jag.
Google is your friend...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Säger mig fortfarande inte så mycket då jag inte har så mycket koll på fett, fiber och kolhydrater. Grönsaksfritt fattar jag.
Säger mig fortfarande inte så mycket då jag inte har så mycket koll på fett, fiber och kolhydrater. Grönsaksfritt fattar jag.
20-60 minuter för att baka bröd
Det har jag nog aldrig gjort. Jag rör ihop degen. Ställer den att jäsa. Gör annat under tiden. Tar fram den, knådar den nån minut och dänger ut på plåt eller i form.
Har svårt att få ihop mer än max tio minuter vid bakbordet. Delat på två tillfällen.
Har redan googlat, men blir inte mycket klokare. Därför jag frågar här, men verkar inte bli mycket klokare här heller..Google is your friend...
Har redan googlat, men blir inte mycket klokare. Därför jag frågar här, men verkar inte bli mycket klokare här heller..
Har kokböcker, men använder dom väldigt sällan. Vet mamma har rutigakokboken. Jag har någon annan, som jag hittat ett väldigt gott köttfärssås recept i.Du kanske ska skaffa en kokbok med enkla recept? Arla har några egna som är trevliga och busenkla, annars gillar jag Anna Bergenströms kokböcker.
Sen kan man ju piffa till sin vardagsmat. En vanlig köttfärssås kan man riva ner morötter i, och fylla ut med bönor eller linser om man gillar det. Jag tar oftast knappt hälften kött och andra halvan olika bönor, linser och morötter. Då får man med grönsakerna på köpet, och måltiden blir lite roligare.
Färdigmat är generellt skräpmat med lite vettigt innehåll men massor av fett, salt och socker.
Har redan googlat, men blir inte mycket klokare. Därför jag frågar här, men verkar inte bli mycket klokare här heller..
Har kokböcker, men använder dom väldigt sällan. Vet mamma har rutigakokboken. Jag har någon annan, som jag hittat ett väldigt gott köttfärssås recept i.
Använde det köttfärssås receptet när jag gjorde lasange för ett annat recept i den boken.
Det jag själv känner är svårast är det där med att "piffa till", det blir liksom stopp i huvudet på något sätt.
Imorgon tänkte jag försöka mig på potatisklyftor och moröttsklyftor i ugnen. Vet inte riktigt vad jag ska ha till bara.
Det jag tror är det jobbigast just nu är att jag tycker det är GRYMT tråkigt att laga mat till sig själv. Var mycket bättre på att laga mat när jag var sambo. Lagar jag något så äter jag det i flera dagar, då jag inte lagar till bara en dag, nästintill omöjligt att köra t ex köttfärssås till en portion och sen är jag väl sån att när jag väl gör något gör jag så jag slipper göra något de andra dagarna.
Vet även att en del äter ute för att slippa det problemet, men jag har inte råd att äta ute för tillfället, men vi får väl se vad jag kommer på.
Vet jag hade med mig lasange till jobbet, gick kalasbra att äta kall och god var den också.
Fetaost går bort, då jag inte gillar det, men kyckling lät ju helt klart intressant, längesen jag åt det. Hahahaha, jag hade glömt bort att man kunde krydda innan ugnen, är så van vid att salta efter ugnen, snacka om stopp i hjärnan.Du kan ju smula över fetaost, och lägga med kyckling i formen. Allt i ett. Jag hade kanske tagit rödbetor också, och kryddat med vitlök, timjan och olivolja, salt och peppar. Sen kan du ha en yoghurt till, eller keso!
Fetaost går bort, då jag inte gillar det, men kyckling lät ju helt klart intressant, längesen jag åt det. Hahahaha, jag hade glömt bort att man kunde krydda innan ugnen, är så van vid att salta efter ugnen, snacka om stopp i hjärnan.
Smart. Blir till att handla lite imorrn.Lägg allt i en bunke och häll ner olivolja och kryddor och rör runt, så blir det godare
Jag lägger i vitlök också, broccoli, blomkål (den blir jättegod ugnsrostad!), små tomater, allt! Bred ut grönsakerna på en stor plåt så de rostas och inte liksom kokar i vätskan. De ska få en fin brun yta! Jag har också rosmarin på. Ta ut plåten och vänd runt halvvägs genom tillagningen. Jag brukar köra en knapp timma i 200 grader, men det varierar. Det blir så gott så man baxnar. Gillar du palsternackor så blir de himmelska i ugn - liksom karamelliserade!!!Smart. Blir till att handla lite imorrn.
Oh, man kan ha blomkål med? Bäst att skriva en inköpslista nu så jag inte glömmer, blir ju väldigt peppad på att verkligen laga lite seriös mat imorrn å prova nått nytt.Jag lägger i vitlök också, broccoli, blomkål (den blir jättegod ugnsrostad!), små tomater, allt! Bred ut grönsakerna på en stor plåt så de rostas och inte liksom kokar i vätskan. De ska få en fin brun yta! Jag har också rosmarin på. Ta ut plåten och vänd runt halvvägs genom tillagningen. Jag brukar köra en knapp timma i 200 grader, men det varierar. Det blir så gott så man baxnar. Gillar du palsternackor så blir de himmelska i ugn - liksom karamelliserade!!!
Ja, de blir helt ok utan att kokas först. Om jag enbart ugnsrostar potatis, brukar jag ibland koka dem lite, morötter likaså. Men har man småpotatisar eller halvor, och små bitar/skivor/buketter av grönsakerna så behövs inte förkokning. Det blir lätt för mycket vatten i ugnen då - knepet med ugnsrostat är just att grönsakerna ska rostas och bli bruna (potatisarna ffa) och inte koka. Lägg dem mao inte ovanpå varandra utan sprid ut dem på en stor plåt, med olivolja eller rapsolja t.ex. , jag har även en klick smör...! Smält matfettet först, som nämnts tidigare, och skaka runt grönsakerna ihop med örter, kryddor etc så de blir jämnt täckta av lite olja/smör.Oh, man kan ha blomkål med? Bäst att skriva en inköpslista nu så jag inte glömmer, blir ju väldigt peppad på att verkligen laga lite seriös mat imorrn å prova nått nytt.
Förresten 1 timme i 200 grader, är det okokta då? Jag brukar ofta koka lite innan ugen, men det kanske blir bättre om de får in i ugnen direkt?
Tillägg till ovan: En timma kan bli för länge för små grönsaksbitar. Kolla dem då och då och rör om på plåten, så de inte blir brända på ena sidan och bleka på den andra ;-) 40 minuter kan kanske räcka.Oh, man kan ha blomkål med? Bäst att skriva en inköpslista nu så jag inte glömmer, blir ju väldigt peppad på att verkligen laga lite seriös mat imorrn å prova nått nytt.
Förresten 1 timme i 200 grader, är det okokta då? Jag brukar ofta koka lite innan ugen, men det kanske blir bättre om de får in i ugnen direkt?
Jag kommer klyfta potatisen och morötterna om jag gör det.Ja, de blir helt ok utan att kokas först. Om jag enbart ugnsrostar potatis, brukar jag ibland koka dem lite, morötter likaså. Men har man småpotatisar eller halvor, och små bitar/skivor/buketter av grönsakerna så behövs inte förkokning. Det blir lätt för mycket vatten i ugnen då - knepet med ugnsrostat är just att grönsakerna ska rostas och bli bruna (potatisarna ffa) och inte koka. Lägg dem mao inte ovanpå varandra utan sprid ut dem på en stor plåt, med olivolja eller rapsolja t.ex. , jag har även en klick smör...! Smält matfettet först, som nämnts tidigare, och skaka runt grönsakerna ihop med örter, kryddor etc så de blir jämnt täckta av lite olja/smör.
....och sockrat...Fiberfritt, grönsaksfritt, fett, kolhydratrikt.
Jag brukar börja med över-och undervärme som vanligt, men vill det inte bli sådär brunrostat och fint som jag vill ha det, startar jag ugnsfläkten mot slutet! Man får pröva sig fram lite och det brukar fungera lite olika varje gång på nåt mysko vis... Gillar du vitlök?Jag kommer klyfta potatisen och morötterna om jag gör det.
Sparar lite tid på att inte förkoka, så kanske värt å testa i alla fall.
Förresten, kör du ugnen på 200grader med över/under/fläktvärme?