F
Fruentimber
Vad innebär Chark? Du skriver att man inte ska äta så ofta. Varför då? Är inte alls med på tåget.
Chark som i charkprodukter, dvs färdigt kött man kan köpa över disk.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Vad innebär Chark? Du skriver att man inte ska äta så ofta. Varför då? Är inte alls med på tåget.
För att den inte täcker jobba + träning, jobbet är väldigt fysiskt och jag vill träna för att hålla.Varför tror du att du behöver ändra din kost för att kunna träna? Tror du att kosten ska ge dig orken att börja träna eller tror du att träningen kommer bryta ner dig?
Jag kan nästan garantera dig att du inte kommer träna på en sådan nivå att du behöver göra några omfattande förändringar av din kost (jag minns vad du berättat i tidiga trådar om vad du äter). Börja träna. Lägg till antingen ett par glas mjölk, eller någon portion keso eller ngn proteinshake per dag. Eller ta extra mkt pålägg på mackorna såsom ost, skinka, ägg, tonfisk, köttbullar, korv etc. Sen kan du fortsätta med din gamla kost (du kan även träna utan att göra några förändringar alls). Först när du kommit upp på en ganska hög nivå av träning kan du börja fundera på att göra lite förbättringar av din kost. Men låt inte det hindra dig från att börja träna. Det är mer ett mentalt hinder som du lagt upp.
Sen din önskan om ett piller. Det finns redan. I form av shakes. Välj någon med högt energiinnehåll (finns på apoteket) eller drick några fler per dag av de som är tänkta till träning/bantning. Du kan leva på dem (men magen kommer bli lite trög när du inte äter fibrer. Men käka några mackor/knäckebröd också per dag så får du i dig fibrer).
Jag blev kondunderad då charken i affären har så mycket olika.Chark som i charkprodukter, dvs färdigt kött man kan köpa över disk.
Jag blev kondunderad då charken i affären har så mycket olika.
Tja, vardagsmotion kommer med jobbet, men vill bygga på med mer träning, speciellt för att stärka musklerna i rygg och knän.Fast självklart ger den någonting, även om du inte äter "rätt"! Särskilt om du i dagsläget inte tränar alls och kanske dessutom inte vardagsmotionerar något.
Jag brukar alltid börja med träningen, och sedan kommer suget efter bättre mat som ett brev på posten efter kanske en vecka eller två. Andra fungerar tvärtom medan en del funkar bäst med att göra båda förändringarna samtidigt, kanske stegvis eller kanske radikalt.
Eftersom du beskriver det som att du är osugen på mycket i matväg, och verkar vara osugen på livet i allmänhet, skulle jag verkligen råda dig att starta med träning så snart du kan. Träning med förhöjd puls släpper lös endorfiner som gör att du mår bra. Maten kan komma i efterhand - det är inte så viktigt förrän du börjar träna hårt. Huvudsaken är att du får i dig näring och vätska.
Chark är allt från bacon till skinkor och korvar. Smörgåspålägg, kassler osv. Kött som inte är färskt utan rökt, torkat, behandlat på olika sätt.Jag blev kondunderad då charken i affären har så mycket olika.
Köp takeaway istället? Köp några portioner åt gången så är det bara att värma.Som jag skrivit tidigare är det inte bara själva arbetsinsatsen som tar emot att laga mat.
Fisk är ingen höjdare, händer lite då och då att jag äter makrill i tomatsås och laxfilé.
Angående ost beror det på, är den smaklös/mild då går det.
Vad innebär Chark? Du skriver att man inte ska äta så ofta. Varför då? Är inte alls med på tåget.
Jag håller på att försöka ta mig igenom alla kommentarer. Är lite osmidigt på mobilen bara. Så det tar lite tid.Ja, det brukar finnas mycket att välja och vraka mellan efter tyckte och smak.
Du kanske missade mitt inlägg förut, men hur tränade du innan när du inte tyckte att det gav något?
Tyvärr hjälper inte det mig. Har flera kokböcker hemma om lättlagat till vardags, men inget som tilltalar och verkar smidigt och gott att göra.Om jag var du skulle jag släppa tankekopplingen mat/träning just nu, och styra upp maten till att börja med. Och där finns det inte så många genvägar (förutom halvfabrikaten som räknades upp i tråden), man måste helt enkelt laga mat. Jag är som du, tycker det är aptråkigt, men äta måste man ju.
Så jag skulle strunta i ”hur äter man rätt, hur mycket protein, hur mycket grönt osv”. Googla fram lättlagade recept, göra en stor sallad till varje lunch/middag osv.
Träna det du orkar under tiden och när du fått styr på ätandet kommer du också märka att du orkar mer.
Jag vet inte riktigt vad du menar med hur jag tränar? Jag tränar inte alls just nu.
Kolla @Milosari #27. Bra tips där.Tyvärr hjälper inte det mig. Har flera kokböcker hemma om lättlagat till vardags, men inget som tilltalar och verkar smidigt och gott att göra.
Halvfabrikat vet jag knappt vad det innebär. Känns som det är dags att gå till affärn och kolla i hyllorna.
Jag håller på att försöka ta mig igenom alla kommentarer. Är lite osmidigt på mobilen bara. Så det tar lite tid.
Jag vet inte riktigt vad du menar med hur jag tränar? Jag tränar inte alls just nu.
Hmmm, smoothies görs väl av en såndär ”mixer” eller? Jag äger ingen sådan och har tyvärr knappt plats bland hyllor och bänkar. Nackdel med litet kök. Eller går de att göra på annat sätt?Jag är inte heller speciellt road av matlagning, här är mina lösningar:
Smoothie är ju smidigt att ta med, förvara i termos. Har man i till exempel vaniljkvarg och kokosmjölk så blir den betydligt mer mättande. Jag slänger även i broccoli och spenat med eftersom jag är lite dålig på att äta grönsaker. Gör oftast för 2-3 dagar för att slippa diska kannan så ofta. Häller upp i behållare så är bara att ta med en från kylen på morgonen.
Havregrynsgröt i micron. Inte bara till frukost. Ha i en stor sked keso för bättre mättnad.
Äggröra. Knäcker bara ner äggen i stekjärnet och rör runt med lite salt och peppar. Bättre än kokta ägg eftersom man slipper skala Kan läggas på macka eller ätas direkt eller med annat tillbehör.
Makrill på burk. Fisk är nyttigt och behöver inte vara kyld.
Drickkvarg. Mättande, inget kladd eller disk.
Bakar faktiskt eget bröd oftast. Fast receptet består av keso, ägg och fröer, så rörs enbart ihop. Känns oftast värt besväret då resultatet blir väldigt gott, nyttigt och mättande.
Gör oftast en rejäl sats när jag faktiskt lagar mat, så det räcker 4-5 dagar iaf. Är precis som du hungrig när jag kommer hem från jobb, smidigt att bara slänga in en tallrik i micron då. Blir oftast rotfrukter i ugnen med halloumi till, eller köttfärs och spaghetti.
Går även snabbt att göra bönpasta eller linspasta (högre proteininnehåll än vanlig pasta) och blanda med pesto och keso. Vill man lyxa till så kan man slänga ner lite ost med, av den sort man gillar.
Gör nästan aldrig egen sallad, köper någon färdigsköljd småbladsmix och lägger en näve på tallriken.
Stekt ägg och äggröra är precis lika ”nyttigt”. I ditt fall är nyttig mat den mat du lyckas äta, tror jag. Mycket hellre nästan rätt än helt fel.Hmmm, smoothies görs väl av en såndär ”mixer” eller? Jag äger ingen sådan och har tyvärr knappt plats bland hyllor och bänkar. Nackdel med litet kök. Eller går de att göra på annat sätt?
Havregrynsgröt går fet bort, då jag ej gillar det. Har gjort mannagrynsgröt någon gång i micron, men det tar för lång tid, inget jag hinner på morgonen.
Är det nyttigare med den sortens äggröra du nämner än t ex ett stekt ägg?
Kvarg gillar jag inte heller, likaså pesto tillhör den kategorin också.
För mig är det nästintill omöjligt att laga mat för en portion. Det blir alltid flera, men det blir lite enformigt att äta samma flera dagar i rad, fast kanske inte ska säga något egentligen.
Det är en väldigt liten frys, precis att det får plats potatisbullar och nån mer påse.Du skriver att du inte har möjlighet att frysa in mat pga liten frys. Men.. vad har du i frysen då? Sedan klarar sig mycket färdig mat i kylskåp åtminstone några dagar. Om du då tar en ledig dag och lagar betydligt mer än vad du äter till en måltid, då kan du lägga in någon portion i matlåda i kylen och någon portion i frysen. Då blir det jättelätt att snabbt få mat sedan.
Jag själv tex, jag gjorde massor av smet till våfflor igår, sedan gjorde jag de våfflor jag ville ha och satte in resten av smeten i kylskåpet. På så sätt kan jag lätt och snabbt få färska, goda våfflor även idag och i övermorgon. Så gör jag även med färs (kokar sedan pasta och äter till, men att koka pasta kräver ju noll ansträngning) och ibland äter jag mackor till middag. Då blir det något så nyttigt bröd som möjligt med mjukost och massor av grönsaker på. Grönsakerna kan jag också hacka upp massor av och sedan spara i matlåda i kylskåpet och blanda i nästa måltid.
Precis som någon annan var inne på så låter det ju inte som att du behöver tänka så mycket på att äta rätt, utan mer att äta öht. Äter du mat och undviker godis samt ren snabbmat, då lär det bli betydligt bättre än vad det är i nuläget. Sedan med träningen... Nu vet jag inte hur du är, men jag själv kan aldrig någonsin börja med kosten för att sedan träna, mina matvanor är på tok för katastrofala för att det ska gå och mitt matlagningsintresse obefintligt. Det jag gör är att träna, massor, för då blir jag hungrig och sugen på mat istället för "skräp" och onyttigheter. Om jag inte är rejält fysiskt aktiv varje dag, då blir jag inte heller hungrig och då äter jag inte. Det går inte. Jag kan i bästa fall tvinga i mig någon macka om jag inte håller igång.
Det är också en anledning till att jag har fysiskt krävande jobb, hundar att vara aktiv med och utöver det även tränar lite själv på fritiden. Som det är nu så är det lättare för mig på vardagarna att räkna på hur många minuter jag sitter still än hur många minuter jag rör på mig... Men då mår jag också bra, äter bra och sover bra. Helgerna är oftare kaos, för att jag inte håller igång på samma sätt då. En dag ledigt klarar jag, sedan längtar jag till jobbet.
Det är en väldigt liten frys, precis att det får plats potatisbullar och nån mer påse.
Jag har semester nu och mår skit, vill tillbaka och jobba. Klättrar på väggarna av att vara hemma. Har varit ute och gåttt lite promenader. Men i den här värmen som är nu orkar man knappt gå utanför ytterdörren.
Jag vet att jag gjort pannkakor och sen ätit de jag ville ha den dagen jag gjorde dom och resten ställs i kylskåpet, för att ätas kalla.
Har hört att man kan ha annat i dom än socker/sylt, men ej kommit så långt att testa.
Har väl varit lite av en fegis kanske.
Köpte hem risgrynsgröt häromdan för att ha något att äta. Har försökt tänka ett lagat mål mat om dan. Går sådär och då har jag ändå semester, funkar det inte nu vet jag inte hur det ska funka när jag jobbar. Känner mig ärligt talat rätt misslyckad som inte ens kan fixa mat.