Ja visst kött tycker jag är tungt.Tungt kött?
kyckling och fisk är inte tungt tex.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja visst kött tycker jag är tungt.Tungt kött?
Min och min...Din morotsoppa? Recept?
Min och min...
Baserat på recept så är min variant 2 kg morötter, lök som steks glansig och ett par potatisar. Buljongtärningar efter mängd vatten och kryddar med lite cayenne och lite citronsaft. Mixar med stav när morötterna är riktigt mjuka. (jag skivar morötterna tunt för att det ska gå fortare)
En smula grädde för att mjuka upp den.
Om du läser rad 3 så ser du att jag också har potatis i soppan.Jag gör samma morotssoppa men hivar i några potatisar också. Hade alltid i cayennepeppar förut men nu har jag börjat med berberekrydda, blir jättegott tycker jag!
Min och min...
Baserat på recept så är min variant 2 kg morötter, lök som steks glansig och ett par potatisar. Buljongtärningar efter mängd vatten och kryddar med lite cayenne och lite citronsaft. Mixar med stav när morötterna är riktigt mjuka. (jag skivar morötterna tunt för att det ska gå fortare)
En smula grädde för att mjuka upp den.
Låt bli att mixa den slät då?Det där är ett typexempel på mat som är bra på alla sätt och som jag egentligen gillar men inte kan äta. Sedan något år tillbaka kopplar jag ihop släta soppor med matförgiftning (trots att det egentligen var måltiden innan som var boven) och det går bara inte att få ner.
Låt bli att mixa den slät då?
Generellt gillar jag egentligen inte släta soppor eftersom jag vill kunna tugga... Men för dem som ska äta soppan så mixar jag.
Gör ju soppan till en kulturverksamhet där cateringen sagt upp sig.
Blir dessutom mer verksahet för pengarna eftersom cateringen tog 500 pix per gång och jag jobbar gratis och bara tar ut kostnaden för råvaror.
Du är inte frisk.
Bästa köttet på hela djuret ju!
Du är inte frisk.
Bästa köttet på hela djuret ju!
Har du möjlighet så kan jag rekommendera dumpstring, vill du ha mycket grönsaker, rotfrukter mm. sådant så är LIDL ett säkert kort och deras tunnor är på dom flesta ställen inte inlåsta utan står nära lastkajen.
Mvh. "Tvättbjörnen" - som reducerat matkontot till en bråkdel och allt som oftast kan äta rena lyxmåltiderna i princip gratis.
Inlåst/inhägnat har jag aldrig rekommenderat för det är precis som du skriver, olaga intrång och egenmäktigt förfarande vilket det inte är om containrar eller tunnor står på allmän plats dit folk har tillträde dvs. bakom butikerna. Jag är med i en dumpstringsgrupp på fejjan och där är även butikspersonal och butikschefer med och dom vet mycket väl vad som försiggår när dom stängt och åkt hem men dom bryr sig inte så länge ingen nedskräpning förekommer, det händer tom. att folk dumpstrar när dom tömmer "soporna" så ibland hinner varorna inte ens ner i tunnorna. Heder åt sådana handlare.Då många matbutiker har sina containers inlåsta/på inhägnat område är dumpstring lika med olaga intrång i många fall och kanske inte att rekommendera.
Jag vet att du får hämta mat då du skrivit det innan, men knappast något som är okej i varje affär...
Ha förtröstan, jag hade samma reaktion på falafel efter en magsjuka men det gick över efter ett par år eller så!Det där är ett typexempel på mat som är bra på alla sätt och som jag egentligen gillar men inte kan äta. Sedan något år tillbaka kopplar jag ihop släta soppor med matförgiftning (trots att det egentligen var måltiden innan som var boven) och det går bara inte att få ner.
Och jag kan inte längre äta pizza eller kebab av samma anledning. Det ser jag dock som något positivtHa förtröstan, jag hade samma reaktion på falafel efter en magsjuka men det gick över efter ett par år eller så!
Vanligast är väl att man kokar o sen skivar som pålägg.Alltså. Tunga. Jag har för mig att jag har sett det i kyldisken. Aldrig provat men det är väl en muskel som korna använder ganska flitigt så visst borde det vara sjysst kött. Hur hanterar man en sådan? De jag har sett vill jag minnas har kvar skinnet eller vad det är. Skalar man dem då? :P
Spännande.. kanske ska våga prova när jag passerar den affären någon gång.Vanligast är väl att man kokar o sen skivar som pålägg.
Tunga kokas och flås efteråt, de flesta(?) äter den sedan skivad antingen som pålägg eller med tillbehör.Alltså. Tunga. Jag har för mig att jag har sett det i kyldisken. Aldrig provat men det är väl en muskel som korna använder ganska flitigt så visst borde det vara sjysst kött. Hur hanterar man en sådan? De jag har sett vill jag minnas har kvar skinnet eller vad det är. Skalar man dem då? :P
Tunga kokas och flås efteråt, de flesta(?) äter den sedan skivad antingen som pålägg eller med tillbehör.
Ah, så skinnet ska bort så småningom jag var lite nervös för vad jag skulle gilla att få in en annan, död individs smaklökar i min munTunga kokas och flås efteråt, de flesta(?) äter den sedan skivad antingen som pålägg eller med tillbehör.