Just nu av olika anledningar har vi en ganska ansträngd ekonomi. Vi klarar oss men det är precis. Så nu är planen att dra ned på våra matkostnader, ordentligt.
Så vad har ni för tips på billig och bra mat? Jag och 2 åringen äter det mesta, jag har celiaki (gluten) och diabetes. Sambon däremot är världens petigaste människa. Så där skyndar vi långsamt, men han äter bättre och bättre.
Jag tycker om att laga bra mat från grunden. Gör hellre egna köttbullar och fryser in än köper. Jag som gluten äter knappt pasta eller bröd alls. Om jag inte bakar brödet själv.
Jag har hittat bloggen undertian. Men behöver fler tips och jag tror sambon begär skilsmässa om jag skulle kräva att han åt vegetariskt mer än 2 gånger/vecka.
Dottern och jag äter gärna fisk.
Vad äter ni för bra, billig och god mat?
Några tips är att köra mycket på konserver och fryst, det brukar bli mycket billigare än färskt. Frysgrönsaker, fisk från frysdisken, frysta kycklingklubbor eller fryst hel kyckling är billigt. Typ korvgryta med några få korvar och sen dryga ut med krossade tomater, bönor, morötter, vitkål, zucchini m.m. blir mycket mat för väldigt lite pengar. Ofta brukar proteinet (om det är animaliskt) bli det dyra i en måltid så kan man få det till ett lågt pris och dryga ut med grönsaker, rotfrukter och protein i form av t.ex. bönor och linser får man ner priset rejält.