Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Sällar mig till tråden eftersom mina nybakade lussekatter är klara
Men jag känner att jag ligger en hel del efter er...
Efter i bakandet eller ätandet?Sällar mig till tråden eftersom mina nybakade lussekatter är klara
Men jag känner att jag ligger en hel del efter er...
Aha, jag "fuskar" och kör pulversaffran Tror BARNET har åsikt om det är trådar i lussekatternaHa! Jag har ju inte ens fått saffranet ännu Jag har visserligen pulversaffran hemma (det finns alltid, vi lagar jättemycket mat med saffran) men vill testa trådarna.
Båda tvåEfter i bakandet eller ätandet?
Aha, jag "fuskar" och kör pulversaffran Tror BARNET har åsikt om det är trådar i lussekatterna
Jag ska genast skärpa mig Ers lussekattshövlighetFyyyyy på dig. Skärpning
Bra! Du har dessutom förstått det viktigaste, nämligen ätandetJag ska genast skärpa mig Ers lussekattshövlighet
Jag kan äta ikapp...
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöstNu är huvuddegen på jäsning i kylen! Fördegen jäste ca 50 minuter i rumstemperatur denna gången innan övriga ingredienser blandades i (verkligen slukhål @Tora, 250 gram smör bara försvann!).
Degen får stå i kylen fram till ikväll, vilket blir ca 9-10 timmar. Sedan ska det rullas lussekatter
Råkade sumpa konjaken så 1 gram saffranstrådar fick ligga i amaretto i nästan 2 veckor. Får se om jag kommer öka till 1,5 gram saffran nästa år, beroende på hur denna sats smakar sen.
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöst
Du får skriva sedan hur dom blev.
Något annat jag verkligen kan rekommendera är att använda riktig vaniljstång. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men det var enorm skillnad från vaniljpulver
Hmmmmm. Amaretto är kanske den där mystiska ingrediensen som gör lussekatterna sådär fantastiskt supergoda
Jag älskar känslan på degen. Den är så härlig gummiaktig och fastnar inte det minsta i bakbordet.
Spännande att få se hur dom blir för digJag har också kört på vaniljstång! Degen är fantastiskt härlig att jobba med och man behöver ju knappt något mjöl alls vid utbakning.
Spännande att få se hur dom blir för dig
Jag förutsätter att de första 20 är till mig, eller ????Haha bra hoppas jag! De blev perfekta förra året
Degen har jäst klart runt kl 20 ikväll.
Nåååååååååååå?????Haha bra hoppas jag! De blev perfekta förra året
Degen har jäst klart runt kl 20 ikväll.
Det blir mer vackra röda prickar i degen. Det är inget som syns tydligt i den färdiga lussekatten. Om du inte säger något så tror jag inte att en oinvigd märker någotAha, jag "fuskar" och kör pulversaffran Tror BARNET har åsikt om det är trådar i lussekatterna