Årets första lussekatter

Och min spritblandning har stått i en mån nu så idag skulle det blivit katter av den men det kom annat jobb ivägen,skyller allt på @Tora som inte gjorde mina 50 häromdagen.:mad:




:D
 
Ska försöka mig på lussekatterna idag! Men testar med no egg ersättning i, aldrig bakat med det men verkar ju krasst vara potatismjöl med nåt mer i. Tänker att det kanske är bra med något extra mjölk eller smör då? Inte mkt men eftersom no egg är i torrt format?
 
Nu är huvuddegen på jäsning i kylen! Fördegen jäste ca 50 minuter i rumstemperatur denna gången innan övriga ingredienser blandades i (verkligen slukhål @Tora, 250 gram smör bara försvann!).
Degen får stå i kylen fram till ikväll, vilket blir ca 9-10 timmar. Sedan ska det rullas lussekatter :p

Råkade sumpa konjaken så 1 gram saffranstrådar fick ligga i amaretto i nästan 2 veckor. Får se om jag kommer öka till 1,5 gram saffran nästa år, beroende på hur denna sats smakar sen.
 
Nu är huvuddegen på jäsning i kylen! Fördegen jäste ca 50 minuter i rumstemperatur denna gången innan övriga ingredienser blandades i (verkligen slukhål @Tora, 250 gram smör bara försvann!).
Degen får stå i kylen fram till ikväll, vilket blir ca 9-10 timmar. Sedan ska det rullas lussekatter :p

Råkade sumpa konjaken så 1 gram saffranstrådar fick ligga i amaretto i nästan 2 veckor. Får se om jag kommer öka till 1,5 gram saffran nästa år, beroende på hur denna sats smakar sen.
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöst :o :d

Du får skriva sedan hur dom blev.

Något annat jag verkligen kan rekommendera är att använda riktig vaniljstång. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men det var enorm skillnad från vaniljpulver :)

Hmmmmm. Amaretto är kanske den där mystiska ingrediensen som gör lussekatterna sådär fantastiskt supergoda :D

Jag älskar känslan på degen. Den är så härlig gummiaktig och fastnar inte det minsta i bakbordet.
 
Jag har också funderat på att öka saffranet. Men jag älskar saffran något sanslöst :o :d

Du får skriva sedan hur dom blev.

Något annat jag verkligen kan rekommendera är att använda riktig vaniljstång. Trodde inte det skulle bli så stor skillnad men det var enorm skillnad från vaniljpulver :)

Hmmmmm. Amaretto är kanske den där mystiska ingrediensen som gör lussekatterna sådär fantastiskt supergoda :D

Jag älskar känslan på degen. Den är så härlig gummiaktig och fastnar inte det minsta i bakbordet.

Jag har också kört på vaniljstång! Degen är fantastiskt härlig att jobba med och man behöver ju knappt något mjöl alls vid utbakning.
 
Aha, jag "fuskar" och kör pulversaffran :p Tror BARNET har åsikt om det är trådar i lussekatterna :cautious:
Det blir mer vackra röda prickar i degen. Det är inget som syns tydligt i den färdiga lussekatten. Om du inte säger något så tror jag inte att en oinvigd märker något :)

Dessutom vad är det värsta som kan hända? Barnet vägrar äta lussekatterna och då får du bara fler under bara lussekatter att äta upp. Barnet förlust, din vinst :sneaky: :d :cool:


:D
 

Liknande trådar

Kropp & Själ Förra året gick jag till vårdcentralen för att jag tyckte att jag hade lite förstorade lymfkörtlar runt halsen. Men speciellt en...
Svar
3
· Visningar
620
Foder & Strö Jag förstår att det säkert är en nära på omöjlig fråga att svara på, men jag vill ändå gärna få ta del av andras erfarenheter och tankar...
2
Svar
23
· Visningar
1 760
Senast: Roheryn
·
Hundhälsa Min 10-åriga tik (snart 11) har kissat oftare än vanligt de senaste dagarna, och nu imorse såg jag ljusgula flytningar från vulva (inte...
Svar
8
· Visningar
922
IT & mobiler Vad kan jag göra? Har inte Spotify Premium. Har provat att starta om datorn, utan resultat. Trodde först att det var något problem hos...
Svar
5
· Visningar
935
Senast: Rie
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Stil på bostad för uthyrning.
Tillbaka
Upp