Ja om man vill använda väldigt lite jäst men som han skriver så döljer saffranet eventuell smak så det brukar inte behövas. Jag har bara låtit dom jäsa i kylskåpet efter att dom är färdiga utbakade lussekatter på plåten. Om du vill låta det jäsa under natten innan själva plåten tänk på då att det bara är fördegen som skall jäsa i kylskåpet (alltså innan saffranet).
Jag använde varmluftsugn sist och märkte inte att det skulle bliv sämre i alla fall. Sänkte dock temperaturen med tio grader. Tycker ibland att med varmluften så blir det man har i ugnen färdiga lite för snabbt på utsidan jämfört med insidan.
Om du inte har en väldigt stor ugn så hamnar vattnet ändå på lussekatterna oavsett om du siktar på lussekatterna eller inte
Jag brukar bara ställa in plåten i ugnen och så spreja på rejält rakt in i ugnen. Så det blir synligt fuktigt i ugnen/på lussekatterna.