Det är diverse disk samt förpackningar. Och en del papper och andra lösa prylar. Exempelvis blev inte julblommorna undanstädade förrän arbetsterapeuten kom i fredags.
Jag har i alla fall lärt mig att diska min tallrik och besticken jag använt, direkt efter att jag ätit. Så på det viset får jag inga berg av disk.
Jag tog ner min julbelysning i november, den låg sedan i soffan till slutet av april innan den äntligen kom ner i källaren så det där är bekant, en granne har fortfarande en stjärna i sitt fönster..
Diskar du tallriken direkt efter maten varje gång tycker jag det är rätt strongt faktiskt om du klarar att hålla den rutinen.
I perioder brukar jag köra diskmaskinen varje kväll även om det inte är så mycket i, det är väldigt skönt när det funkar men det går inte alltid.
Har du någonstans där du kan förvara förpackningar? Jag har mitt i en garderob. Du behöver inte ha flera olika påsar utan det räcker med en stor påse som du kan fylla så kan du sortera den på sopstationen sen, förpackningarna hamnar troligtvis på bordet för att de inte har någon annanstans att "bo".
Även om jag bara har en kniv, ett glas, en osthyvel och en sked att diska blir det oftast inte av. De kan ligga i diskhon hur länge som helst eller tills jag behöver dem.
Jag kan ibland plocka undan enstaka grejer, men jag blir aldrig klar med något. Köksbordet och diskbänken är oftast belamrade med prylar.
3 bestick och ett glas är ju väldigt lite att diska. Prova en gång att bara stålsätta dig, säga att nu gör jag detta och så bara gör du, det behöver inte vara allt men kanske glaset t.ex, det ska diskas nu, inte sen utan nu, oavsett om du vill eller inte.
Den "övningen" handlar inte så mycket om att få bort disken som att bara utmana din hjärna och tvinga dig själv att bryta dina rutiner och ditt tankesätt. Jag har hållt på så rätt länge och tycker att det haft en positiv effekt på mina exekutiva funktioner, steget är inte riktigt lika stort längre.
Vad är det mer för prylar som ligger där?
Jag önskar verkligen att jag kunde laga mat, men jag kommer verkligen inte igång. Så jag lever på microrätter och mackor. Det enda jag tillagar är en pannkaka till frukost. Resten går jag bet på.
Prova sätt dig och googla en dag, se om du hittar något du kan tänka dig och så provar du. Youtube brukar vara bra, där kan du även se hur maten lagas och man får oftare en betydligt utförligare beskrivning av tillvägagångssättet än i text.
Jag gillar sallad och tacos. För mig är det mer överkomligt att bara hacka saker än att behöva dra fram grytor och skit som måste diskas sen, kniven och skärbrädan kan man bara skölja av.
Köttfärssås är bra. Gillar du inte rött kött funkar kyckligfärs utmärkt. Där kan du göra en ordentligt stor sats som du sedan fryser in i påsar. De dagar då du inte orkar laga något kan du bara värma en påse till lite ris, pasta eller potatis.