Sorry, såg nu att bebis vägrar sked. Trixigt. Men jag tror att det bara är att fortsätta pröva. Rätt vad det är så släpper det.
Kan det vara att han inte riktigt kommer i djupsömn? Jag tänker eftersom ni får glesare mellan amningstillfällena när ni är iväg och gör saker. Isåfall verkligen satsa på att få bebis att sova ett par timmar under dagen, gärna sammanhängande?
Att allt är helt normalt betyder ju inte att en står ut med det hela, eller att det är det bästa. Håller tummarna för att det släpper för er snart.
Vilket strålande råd, att barnet ska sova mer sammanhängande på dagen! (ironi)
Ett frisk och nöjt barn i den åldern bör kunna sova sammanhängande 5-6-7 timmar under natten snarare än under dagen.
Många barn slutar spontant att äta (ammas) under natten och det händer ofta någonstans i den åldern som TS barn är i, även om det ytterligare under några månader kan vara så att barnet behöver ett mål till, men att detta sker som en "snabbätning" under natten.
Oavsett om man ammar eller ej, så är det viktigt både för barnet och en själv, att skapa en vettig dygnsrytm.
Sova, en lång sammanhängande period, gör man på natten. Annars hamnar både förälder och barn lätt i en slags grötig situation där de vuxne blir extremt trött hela tiden, och barnet också.
Det är relativt lätt att "styra" små barn till rimliga vanor. De har oftast en längre sömnperiod någon gång under dygnet, det gäller bara att justera den perioden, långsamt men säkert, till att infalla under den tid när vi människor i regel har vår dygnsvila, alltså så att den inträffar någonstans mellan ca 22.00 och 07.00.
Har man flera barn hemma, så kan man inte leva med att amma 25 ggr per dygn, och dessutom inte få sammanhängande sömn. Men å andra sidan, så sätter man sig inte i den sortens situation efter barn nr 1.
Varje amningstillfälle tar minst 10-15 minuter (även om själva diandet bara pågår 5 minuter) inklusive att justera klädsel, sätta sig tillrätta, resa sig och försöka återgå till att göra något annat. Eftersom det tar ganska mycket tid att "återstarta" hjärnan på den aktivitet man försökte göra innan senaste amningstillfället, så blir dygnet totalt sönderhackat, och man blir utsatt för stress. En sådan typ av stress som i värsta fall leder till utbrändhet.
Dagens amningsrekommendationer, helamning till 6 månaders ålder är rena fånigheter. Det finns inga vetenskapligt belagda hälsovinster för så pass lång helamning.
Och jag sticker ut hakan lite till: friska barn lär sig visst att dricka ur flaska eller lämplig kopp. Det är föräldrarna som helt enkelt inte vågar ta tag i det. Man är helt enkelt uppskrämd av "amningsmaffian".