Är hyfsat viktstabil när jag äter som följer (dvs jag går inte upp mer än vad som är genomsnittligt när man inleder graviditeten med normalt BMI).
04:30 en skiva mjukt bröd med två tjocka skivor leverpastej
08:30 0.75dl havregryn med 0.25 järnberikad barngröt och 1dl mellanmjölk. I gröten även 1 msk linfrö och 1 msk russin.
12:30 lunch typ 1 barnmatsburk om ca 250g
17:30 middag motsvarande mängd barnmatsburk men hemlagat.
20:30 fyra palttunnbröd, ibland med smör.
Dricker te med upp till totalt 5dl mellanmjölk i under dagen och blir jag mer hungrig äter jag några torkade aprikoser, kiwi, banan, äpple eller småcitrus.
Vissa dagar äter jag mer och andra betydligt mindre. Ibland blir jag trött på lagad mat och lever på fil och osötad granola, andra bara leverpastejmackor.
Det är en psykologiskt mycket intressant tid för mig, acceptera viktuppgången är skitsvår samtidigt som den följer exakt mönster för hur en gravid kropp "ska" lägga på sig (rumpa och lår). Jag vill ofta dra ner kosten på svält för att vända förloppet men det är ju inte särskilt vettigt just nu. Inte minst eftersom mitt HB och ferritin sjönk som en sten under vintern trots järntabletter. Tunnbrödet och leverpastejen verkar vara ett bättre sätt att tillföra min kropp järn som den kan ta upp så jag försöker prioritera det.
Och så längtar jag tills jag kan börja vända siffrorna på vågen igen!
Och börja röra mig, foglossningen har varit hemskt dryg. Igår var första dagen utan smärtor sedan typ september.
Har även hoppat på årsutmaning med Olga R, mest för pushen att få ordning på tankarna men sedan också för mammamage-träningen efter förlossning. Delade magmuskler har gett mig en rejäl aha-upplevelse!
04:30 en skiva mjukt bröd med två tjocka skivor leverpastej
08:30 0.75dl havregryn med 0.25 järnberikad barngröt och 1dl mellanmjölk. I gröten även 1 msk linfrö och 1 msk russin.
12:30 lunch typ 1 barnmatsburk om ca 250g
17:30 middag motsvarande mängd barnmatsburk men hemlagat.
20:30 fyra palttunnbröd, ibland med smör.
Dricker te med upp till totalt 5dl mellanmjölk i under dagen och blir jag mer hungrig äter jag några torkade aprikoser, kiwi, banan, äpple eller småcitrus.
Vissa dagar äter jag mer och andra betydligt mindre. Ibland blir jag trött på lagad mat och lever på fil och osötad granola, andra bara leverpastejmackor.
Det är en psykologiskt mycket intressant tid för mig, acceptera viktuppgången är skitsvår samtidigt som den följer exakt mönster för hur en gravid kropp "ska" lägga på sig (rumpa och lår). Jag vill ofta dra ner kosten på svält för att vända förloppet men det är ju inte särskilt vettigt just nu. Inte minst eftersom mitt HB och ferritin sjönk som en sten under vintern trots järntabletter. Tunnbrödet och leverpastejen verkar vara ett bättre sätt att tillföra min kropp järn som den kan ta upp så jag försöker prioritera det.
Och så längtar jag tills jag kan börja vända siffrorna på vågen igen!
Och börja röra mig, foglossningen har varit hemskt dryg. Igår var första dagen utan smärtor sedan typ september.
Har även hoppat på årsutmaning med Olga R, mest för pushen att få ordning på tankarna men sedan också för mammamage-träningen efter förlossning. Delade magmuskler har gett mig en rejäl aha-upplevelse!