@Michellan95: Jag har jobbat åt dem i 10 år nu... och varenda gång det är ett event med vin: "Åh, vad finns det för australiensiskt?" Jag hade i det avseendet hellre jobbat åt fransoser...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Du får ha det som eventuellt kriterie för framtida arbetsgivare min ag är iaf förtjust i italienskt, ingen större plåga att behöva dricka@Michellan95: Jag har jobbat åt dem i 10 år nu... och varenda gång det är ett event med vin: "Åh, vad finns det för australiensiskt?" Jag hade i det avseendet hellre jobbat åt fransoser...
Du får ha det som eventuellt kriterie för framtida arbetsgivare min ag är iaf förtjust i italienskt, ingen större plåga att behöva dricka
Jag är en kinkig jävel... det är inte många italienare jag gillar heller De får jag stå ut med när särbon väljer vin, han dricker oftast italienskt
Vi hade franska ägare i 2 år och kollegor som själva drev vingårdar i familjen. Det var grymma vinupplevelser vid varje besök. Lunch o middag.
Nu har vi amerikanska ägare.....
Beklagar
Edit: Jag vet att det finns bra amerikanskt vin @hastflicka men det är sällan det kommer hit...
Gick på ett bolag jag inte besökt tidigare. Alltså hittade jag inte i hyllorna, och mitt favvovin (Marques de Cácares) fanns inte där.
Köpte en flaska jag inte smakat tidigare. Det var riktigt gott! Det blir mer av den.
Det är en tempranillo. Min favoritdruva.
Visa bifogad fil 20297
Vi försöker bygga upp ett litet lager med viner här hemma men de tar slut snabbare än vad de kommer in
Får mig att tänka på: Hur förvarar ni era viner? Har ni ett litet lager hemma eller har ni bara den flaskan ni tänker er att ni ska dricka den dagen?
Vi drömmer om en vinkyl i framtiden men fram tills dess skulle jag kunna tänka mig att ha ett vinställ vid vårt vitrinskåp i vardagsrummet för x antal flaskor som får ha viner som byts undan för undan så det gör inget att de inte lagras optimalt för stunden. Inga tjusiga lagringsviner mao.
Just nu står vår ynkliga lilla samling i ett hörnskåp i köket bland oljor och saft
Jag har nyligen fått belysning i jordkällaren och drömmer om att få in ett vinlager där. Nu när jag ser nåt.Vi försöker bygga upp ett litet lager med viner här hemma men de tar slut snabbare än vad de kommer in
Får mig att tänka på: Hur förvarar ni era viner? Har ni ett litet lager hemma eller har ni bara den flaskan ni tänker er att ni ska dricka den dagen?
Vi drömmer om en vinkyl i framtiden men fram tills dess skulle jag kunna tänka mig att ha ett vinställ vid vårt vitrinskåp i vardagsrummet för x antal flaskor som får ha viner som byts undan för undan så det gör inget att de inte lagras optimalt för stunden. Inga tjusiga lagringsviner mao.
Just nu står vår ynkliga lilla samling i ett hörnskåp i köket bland oljor och saft
Min man drömmer om tegelrör men det är inget jag vill ha i vardagsrummet för det skulle bara se malplacerat ut. Möjligen om vi gör ordning vårt skafferi som är 1,2x1,2 m stort så kan ha tegelrör längst golvet och en bit upp. Svalt och mörkt.Jag har nyligen fått belysning i jordkällaren och drömmer om att få in ett vinlager där. Nu när jag ser nåt.
Tyvärr så brukar vin gå åt - så lagring brukar inte funka Så det jag köper dricker jag upp. Är en vardagsdrickare. Ett glas många av veckans kvällar.
Fast jag har ju fått kontakt med en man som är delägare i en ungersk vingård. Den Egri Bikaver jag köpte är helt ok. Kan tänka mig att köpa nån låda av det. Och då får det helt enkelt bli lagring i källaren.
Vore praktiskt av flera anledningar. T.ex. att bara kunna gå ner dit och plocka med en flaska som gå-bort-present.
( http://winefriends.hu/ )
Beklagar
Edit: Jag vet att det finns bra amerikanskt vin @hastflicka men det är sällan det kommer hit...
Jag noterade avsaknaden av Amerikanska vin nar jag var i Sverige pa ett langre besok for ett par ar sedan. Det ar ju lite synd, da det finns sa oerhort manga fantastiska, och prisvarda, viner har. Vi har vanner som hittat favorit gardar bade har i Oregon och i Napa, for att inte tala om micro bryggerier ... och importerar i mycket liten skala trots att tullen tar en hutlos summa for att slappa in det.
Det går ju lite upp och ner beroende på vad som är trendigt just nu. Ett tag fanns det rätt många sydafrikanska viner och nu är det nästan tomt i ZA-hyllan. Samma sak med de amerikanska. Ett tag var zin väldigt i ropet och det fanns ett bra utbud. Men jag tycker nog ändå att det finns ett hyggligt sortiment av de amerikanska vinerna ändå. Men det mesta är nog i beställningssortimentet förstås.
Hej vinmänniskor!
Ett vitt vin som kan passa till pasta med räkor, chili, vitlök? Både att ha i och dricka till, några tips?
Frågar du på systemet kommer de säga riesling . Jag tycker personligen inte att det är den bästa matchningen utan föredrar vitt från NZ istället. De är generellt mycket fruktiga och smakrika och smakar sött utan att innehålla så mycket socker. Eller kanske en pinot grigio från Italien?Hej vinmänniskor!
Ett vitt vin som kan passa till pasta med räkor, chili, vitlök? Både att ha i och dricka till, några tips?
Jag ska servera entrecote med som tam-inspirerad sallad på lördag. Rökt tofu till mig. Dryckestips? Fattig som en kyrkråtta och vill helst inte betala mer än 150...
Funkar det både till kött och den surstarka salladen? Brukar alltid ha vitt vin till thaimat men nu ska jag bjuda på kött och då har jag ingen aning längre...Jag är ju frankofil och gillar särskilt Rhône-viner. Mont-Redon för 115 kr är ett tips om kryddiga och mustiga viner söks. Côtes-du-Rhône för 119 är ett annat tips från mig. Annars har jag nyss fastnat för Portuga Reserva, från Portugal, också 119.