Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag älskar vindruvor, speciellt cotton candy-druvor (som jag tyvärr inte hittar som ekologiska) och varje gång någon ser mig äta det så måste dom överösa mig med kommentarer om att det är rent gift som jag stoppar i mig. Och nej, jag kan tänka mig att det inte är jättehälsosamt, men jag tänker då hur nyttigt är då godiset och chipsen som dessa smäller i sig jämfört med mina vindruvor?
Hur farligt är det att äta besprutade vindruvor istället för vanligt godis? För jag menar mycket godis är ju fullt med socker och annat, och inte heller direkt alltid ekologiskt... Men jag kanske bara vill komma åt att jag ska få ha mina vindruvor utan gnäll
– Man behöver inte vara orolig, våra undersökningar visar att halterna ofta är lägre än de gränsvärden som finns och de värdena är dessutom väl tilltagna för att värna konsumenterans säkerhet. Det finns heller inga studier som visar att man blir sjuk av att äta frukt utan tvärtom. De studier som finns visar att det blir mindre risk för exempelvis cancer eller andra folkhälsosjukdomar om man äter mycket frukt och grönt och de studierna är gjorda på frukt som besprutats, säger Anneli Widenström.
Måhända är jag petig men det där reagerade jag på.Som mängden kött man stoppar i sig (inte ovanligt att man äter kött flera gånger om dagen, i stort sett varje dag). Att minska den mängden till kanske 2-4 måltider i veckan kommer ju göra betydligt mer för både miljö och hälsa.
.
Många äter ju dock mer än vad som är rekommenderat:Måhända är jag petig men det där reagerade jag på.
Du talar om mängd och sedan argumenterar du med antal måltider. Jag kan tycka att det är värre att stoppa i sig en jättebiff än att äta köttsoppa ett par gånger på en dag. Kött som ingrediens i en maträtt är inte hälsovådligt per se.
Jag äter kött varje dag. Men i kilon räknat är det inte mycket. Min mathållning skulle inte få några positiva hälsoeffekter av att minska ner dagar med kött.
Kött är inte skadligt för hälsan. Det är sorten och mängden som gör skillnad. Samt tillagning. Inte ATT äta kött.
Slut OT
Jag tycker att du är petig ja. De flesta äter som du säkert vet inte lite köttsoppa dagligen. De äter andra rätter som innehåller ganska stora mängder kött. 150 g per portion är inte ovanligt. Det blir rätt mycket kött/vecka. Betydligt mer än vad Livsmedelsverket rekommenderar. De säger max 500 g map hälsa.Måhända är jag petig men det där reagerade jag på.
Du talar om mängd och sedan argumenterar du med antal måltider. Jag kan tycka att det är värre att stoppa i sig en jättebiff än att äta köttsoppa ett par gånger på en dag. Kött som ingrediens i en maträtt är inte hälsovådligt per se.
Jag äter kött varje dag. Men i kilon räknat är det inte mycket. Min mathållning skulle inte få några positiva hälsoeffekter av att minska ner dagar med kött.
Kött är inte skadligt för hälsan. Det är sorten och mängden som gör skillnad. Samt tillagning. Inte ATT äta kött.
Slut OT
Usch otrevlig läsning. Gäller det råkorv också? Sonen älskar korv och det är ju så smidigt när man är på utflykt...Många äter ju dock mer än vad som är rekommenderat:
https://www.cancerfonden.se/nyheter/who-klassar-korv-och-bacon-som-cancerframkallande
Usch otrevlig läsning. Gäller det råkorv också? Sonen älskar korv och det är ju så smidigt när man är på utflykt...
Jag tycker att du är petig ja. De flesta äter som du säkert vet inte lite köttsoppa dagligen. De äter andra rätter som innehåller ganska stora mängder kött. 150 g per portion är inte ovanligt. Det blir rätt mycket kött/vecka. Betydligt mer än vad Livsmedelsverket rekommenderar. De säger max 500 g map hälsa.
https://www.livsmedelsverket.se/mat...rad-om-bra-mat-hitta-ditt-satt/kott-och-chark
Jag tror det krävs ganska stora mängder vindruvor för att det ska vara farligt för kroppen. Snarare borde man undvika konventionellt odlade vindruvor av miljömässiga skäl snarare än att oroa sig för att bli sjuk av de besprutade druvorna i sig.
Jo men man kommer ju fort upp i de där grammen! Jag har fått som råd sen jag blev sjuk att det ska dras ner på rött kött, ska helst hålla mig kring 300 g. Men allt kött räknas ju banne mig som det. Utom fisk o fågel då. Som jag inte gillar. Svinsvårt!500 g(helst så lite som 300 g) rött kött och charkprodukter, utöver det kan man ju äta vitt kött och fisk. Det är som redan nämnts skillnad på kött och kött.
Jo men man kommer ju fort upp i de där grammen! Jag har fått som råd sen jag blev sjuk att det ska dras ner på rött kött, ska helst hålla mig kring 300 g. Men allt kött räknas ju banne mig som det. Utom fisk o fågel då. Som jag inte gillar. Svinsvårt!
Jag har inte provat kanin!Testat kanin? Annars finns det ju mycket god vegetarisk mat också.
@Dentaku och jag kan tala oss varma för kanin som klimatsmart, gott köttJag har inte provat kanin!
Försöker lära mig att äta vegetariskt och kyckling iallafall. Ett steg i taget, är så kräsen och avskyr dessutom att laga maten
Det är väl väldigt lite godis som är ekologiskt t o m... Ät du dina druvor. Välj EKO och skölj dem noga.
Smågodis är ju rent gräsligt om du tittar på innehållsförteckningen, socker, emulgeringsmedel, färgämnen, smakämnen, gelatin. Seg nalle någon?
Choklad är bättre isf, det finn ju ofta både eko och fairtrade.
Jag kan ju inte hjälpa att tycka att det är bra att så mycket som möjligt tas tillvara när ett djur slaktas. Står valet mellan att slänga eller använda så äter jag GLADELIGEN en seg nalle.
Är inte kanin sådant där rött kött som, liksom charkuterier, ökar cancerrisken?@Dentaku och jag kan tala oss varma för kanin som klimatsmart, gott kött