Jag ser ärligt talat väldigt sällan någon som äter kött, sås och potatis på det viset längre. Särskilt inte som standard. Senast jag kom i kontakt med det var nog i Småland för över 30 år sedan. Men om det är vad man uppfattar som standardmat, så fattar jag knappt ens att man ger sig på att bli vegan. Utifrån sådana matvanor måste det ju vara obegripligt att det finns så mycket grönsaker och bönor och sådant i butikerna.
Min bild av dig som jag har fått av forumet är du dels rör dig i väldigt (om du förstår vad jag menar) akademiska kretsar och dels tycker att god vällagad mat är en väldigt viktig dels av vardagen, har "affären som skafferi" m.m.
Absolut inget fel med det men jag tror nog att ditt uttalande om att du inte sett någon äta kött, potatis och sås på 30 är väldigt speglat av detta. Spana in vad 10 random svenskar äter en "grillkväll" på sommaren äter nog minst 7 just detta. Precis som de allra flesta lunchrum i Sverige nog har ett innehåll rätt långt från hur du beskrev ditt.
Det ser jag! Folk som käkar typ pasta, ketchup och köttbullar. Det de kallar sallad är isbergssallad, gurka och tomat.
Det du just i nedvärderande ord beskrev som mat som (min tolkning) knappt går att äta skulle jag påstå är en vanlig tisdagsmiddag hos miljoner barnfamiljer/folk som inte vill lägga tid på mat/folk som gillar spagetti och köttbullar/folk som är nöjda om barnen ens äter tomat och gurka. Det bättrar ju inte direkt på bilden av vegansk/vegetarisk mat som svårare att få till.