YaHilweh
Trådstartare
Sambon och jag flyttar i morgon till hus (nu har jag nog tjatat om det här i varenda tråd jag skriver, men jag är bara så jäkla glad!).
Men till frågan, vi planerar att börja veckohandla. Planen är att handla varje måndag alternativt tisdag beroende på hur butiken vi tänker handla i får sina leveranser på frukt och grönt (söndagar är rena döden att handla grönsaker på).
Vi kommer ha mellan 8km-1mil till närmsta affär och när det storhandlas är planen att åka ned till Varberg som ligger ca 2mil bort, där andra butiker med lite lägre priser finns.
Planen är alltså att göra veckomatsedel, men vi snurrar alltid fast i samma rätter var dag. Sambon är ganska kräsen medan jag äter det mesta. Så vi har lixom snurrat in på de rätter vi vet går hem, men jag börjar tycka att det är så sinnes tråkigt att laga samma mat var dag! Jag har svårt att äta samma till matlåda dagen efter på jobbet, ibland.
Kraven på maten är att det ska gå att göra matlådor avd et, då vi båda behöver ha lådor med på jobbet. Samt att det ska vara någorlunda billiga och nyttiga rätter.
Min plan är även att baka eget bröd varje vecka för att spara in några kronor.
Men ni som veckoplanerar, hur gör ni med maten? Vad äter ni? Planerar ni rätter för veckan och sedan tar det som det känns för dagen? Eller lägger ni upp ett matschema likt bamba-stuket?
Tipsa mig gärna!
Men till frågan, vi planerar att börja veckohandla. Planen är att handla varje måndag alternativt tisdag beroende på hur butiken vi tänker handla i får sina leveranser på frukt och grönt (söndagar är rena döden att handla grönsaker på).
Vi kommer ha mellan 8km-1mil till närmsta affär och när det storhandlas är planen att åka ned till Varberg som ligger ca 2mil bort, där andra butiker med lite lägre priser finns.
Planen är alltså att göra veckomatsedel, men vi snurrar alltid fast i samma rätter var dag. Sambon är ganska kräsen medan jag äter det mesta. Så vi har lixom snurrat in på de rätter vi vet går hem, men jag börjar tycka att det är så sinnes tråkigt att laga samma mat var dag! Jag har svårt att äta samma till matlåda dagen efter på jobbet, ibland.
Kraven på maten är att det ska gå att göra matlådor avd et, då vi båda behöver ha lådor med på jobbet. Samt att det ska vara någorlunda billiga och nyttiga rätter.
Min plan är även att baka eget bröd varje vecka för att spara in några kronor.
Men ni som veckoplanerar, hur gör ni med maten? Vad äter ni? Planerar ni rätter för veckan och sedan tar det som det känns för dagen? Eller lägger ni upp ett matschema likt bamba-stuket?
Tipsa mig gärna!