Musslor är inte slemmiga.Jag syftade på musslorna Jag har aldrig ätit musslor men förstått att de är slemmiga? De ser slemmiga ut när de lever så förlåt för min näsrynkning här
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Musslor är inte slemmiga.Jag syftade på musslorna Jag har aldrig ätit musslor men förstått att de är slemmiga? De ser slemmiga ut när de lever så förlåt för min näsrynkning här
Fisk är ju gott åtminstone. Jag vet inte om jag någonsin kommer att testa, men det är kanske som surströmmning, godare än vad det verkarNä, inte slemmiga utan ganska fasta i konsistensen men rätt mycket fisksmak? Jag tycker rökta musslor är fantastiskt gott, jag har bara ätit konserverade i olja men de är riktigt mums.
Du tänker inte på ostron?Fisk är ju gott åtminstone. Jag vet inte om jag någonsin kommer att testa, men det är kanske som surströmmning, godare än vad det verkar
Googlade och du har nog rätt, det är nog ostron jag tänker mig som slemmiga!Du tänker inte på ostron?
Musslor är inte slemmiga alls! Har ätit musslor en gång och vad jag mins är de väldigt fasta i köttet!Googlade och du har nog rätt, det är nog ostron jag tänker mig som slemmiga!
Nä, inte alls som surströmming, tror jag. Skulle aldrig ens våga prova det senare men där ska tydligen fet mjölk vara drycken nr 1. Ytterligare en anledning att jag inte skulle prova.Fisk är ju gott åtminstone. Jag vet inte om jag någonsin kommer att testa, men det är kanske som surströmmning, godare än vad det verkar
Jag gissar att tillagade ostron inte heller är slemmiga i konsistensen, inte för att jag ätit några.Googlade och du har nog rätt, det är nog ostron jag tänker mig som slemmiga!
Överkokta musslor är fasta med tuggmotstånd.Musslor är inte slemmiga alls! Har ätit musslor en gång och vad jag mins är de väldigt fasta i köttet!
Missförstod jag eller säger folk att man ska dricka mjölk till surströmming?!Nä, inte alls som surströmming, tror jag. Skulle aldrig ens våga prova det senare men där ska tydligen fet mjölk vara drycken nr 1. Ytterligare en anledning att jag inte skulle prova.
Jag tål mjölk, tycker det är äckligt både grädde och mjölk som det är, inga problem att andra gillar det men tror inte jag druckit det utan att kräkas sedan jag var under 10 år. Tycker om grädde/mjölk i varm choklad eller mat, hatar grädde i tårtor mm och åt inte gräddglass förrän jag nästan passerat högstadiet. Jag har alltså lärt mig tycka om gräddglass men inte grädde på glass.
Jag skrapar fortfarande av grädde från bakverk, tycker det är äckligt.
Surströmming är chockerande äckligt! Jag blev så paff, hade helt klart förväntat mig något i stil med en vällagrad ost men det smakar ju ruttet? Sån där haj som smakar ammoniak är ju godare... Detta måste vara mitt livs största besvikelse.Fisk är ju gott åtminstone. Jag vet inte om jag någonsin kommer att testa, men det är kanske som surströmmning, godare än vad det verkar
Håller med om mjölk, det är inte gott Grädde är ok på tårtor och bakverk i begränsad mängd. Föredrar annat till tex kladdkaka osv.Nä, inte alls som surströmming, tror jag. Skulle aldrig ens våga prova det senare men där ska tydligen fet mjölk vara drycken nr 1. Ytterligare en anledning att jag inte skulle prova.
Jag tål mjölk, tycker det är äckligt både grädde och mjölk som det är, inga problem att andra gillar det men tror inte jag druckit det utan att kräkas sedan jag var under 10 år. Tycker om grädde/mjölk i varm choklad eller mat, hatar grädde i tårtor mm och åt inte gräddglass förrän jag nästan passerat högstadiet. Jag har alltså lärt mig tycka om gräddglass men inte grädde på glass.
Jag skrapar fortfarande av grädde från bakverk, tycker det är äckligt.
Men alltså har man aldrig ätit musslor ska man kanske inte beställa en hel tallrik. Å andra sidan tyckte jag att det var "sådär" tills jag åt en portion moules frites i Nice. Sen var jag fast! Moules Marinières som bilden visar är väldigt enkelt och snabbt och kan ibland beställas som förrätt. Kanske smaka en mussla om en kompis beställer?Surströmming är chockerande äckligt! Jag blev så paff, hade helt klart förväntat mig något i stil med en vällagrad ost men det smakar ju ruttet? Sån där haj som smakar ammoniak är ju godare... Detta måste vara mitt livs största besvikelse.
Men blåmusslor är milda i smaken. Kan hända att konsistensen inte tilltalar alla (väldigt mjuka om de inte är överkokta, då kan de bli lite sega och gummiaktiga) men annars smakar de typ lite fisk och lite hav. Ostron är en annan femma, de äts ju ofta råa. Tillagade ostron är fortfarande lösare i konsistensen än andra musslor. Och de har en distinkt havsvattensmak, samtidigt som de är mer eller mindre söta.
Jag vet inte om jag känner någon musselätande kompisMen alltså har man aldrig ätit musslor ska man kanske inte beställa en hel tallrik. Å andra sidan tyckte jag att det var "sådär" tills jag åt en portion moules frites i Nice. Sen var jag fast! Moules Marinières som bilden visar är väldigt enkelt och snabbt och kan ibland beställas som förrätt. Kanske smaka en mussla om en kompis beställer?
Ja, vad jag har hört så är det mjölk man ska dricka. Dubbelt blä!Missförstod jag eller säger folk att man ska dricka mjölk till surströmming?!
Herrejösses så gräsligt det låter! Jag kan bara föreställa mig hur det skär sig på tungan.Ja, vad jag har hört så är det mjölk man ska dricka. Dubbelt blä!
Vad som passar bäst att dricka till surströmmingen är en smaksak. Situationen får oftast avgöra. Vardag eller fest. Den som vill följa en alkoholfri linje kan med fördel välja kall mjölk, som förespråkas av flera surströmmingsälskare. Använd gärna is och häll sedan över mjölk (helst den röda).
Jag kan inte ens det, kan inte föreställa mig att någon utsätter sig för det frivilligt.Herrejösses så gräsligt det låter! Jag kan bara föreställa mig hur det skär sig på tungan.
Nu blir jag ju lite nyfiken på geologin om vattnet smakar så olika? Och undrar hur vattnet renas på vattenverken? Här i Sverige är ju vattnet enligt mig godast om det är grundvatten i sedimentära bergarter. Här i Lund har vi ytvatten från en sjö i Småland. Det smakar mossa... Men kyler man det så funkar det ju. Klor är inget man använder i någon större omfattning, det smakar ju för illa. Men är det mycket partiklar i vattnet är det kanske svårt att få ner bakteriehalterna på annat sätt?
Jag Älskar ju surströmming! Verkligen älskar, men bara tanken på det i samband med mjölk får mig att må lite dåligt. To each their own liksom, men jag hoppas att ingen provar det som första kombo.Jag kan inte ens det, kan inte föreställa mig att någon utsätter sig för det frivilligt.
Jag hade hellre svept @Hoarfrost snorglas, om det var mitt eget snor, än druckit mjölk och ätit surströmming. Annars vete !