Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Man lyfter på gjutjärnslocket och pillar på ett ben. Om man kan lyfta benet utan att köttet följer med är det klart.@tanten Hur vet man när köttet lossnar från benen?
Man lyfter på gjutjärnslocket och pillar på ett ben. Om man kan lyfta benet utan att köttet följer med är det klart.
Gjutjärnsgrytor brukar finnas på loppisar för inga pengar alls. De verkar vara ur modet?
Själv skulle jag inte klara att leva utan mina.
Vad för hemliga superloppisar går du på!? Jag ser aldrig sånt, mer av kantstötta emaljgrytor till överpris.Gjutjärnsgrytor brukar finnas på loppisar för inga pengar alls. De verkar vara ur modet?
Fast emaljgrytorna är ju gjutjärnsgrytor. Fast med ful emalj på utsidan.Vad för hemliga superloppisar går du på!? Jag ser aldrig sånt, mer av kantstötta emaljgrytor till överpris.
Tvärtom tycker jag att det verkar vara inne med gjutjärngrytor. Le creuset är ju jättestort och syns överallt, i varenda matlagningsprogram.
Vad för hemliga superloppisar går du på!? Jag ser aldrig sånt, mer av kantstötta emaljgrytor till överpris.
Tvärtom tycker jag att det verkar vara inne med gjutjärngrytor. Le creuset är ju jättestort och syns överallt, i varenda matlagningsprogram.
Var otydlig, emaljen är inte poängen. Jag menar tunna kastruller från Kockums som inte är i gjutjärn (är de i zink?). (Jag har själv en emaljerad gjutjärnsgryta som är skitsnygg!)Fast emaljgrytorna är ju gjutjärnsgrytor. Fast med ful emalj på utsidan.
Fast superpriser har jag inte sett här på bonnlandet.
Har du en lergryta? Isåfall kan jag tipsa om det här, som är helt outstanding!! Fast jag brukar sänka graderna till 150 grader och den kan lätt stå inne i 4 timmar :-) Supersmaskigt!! http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2011/11/hel-kyckling-i-lergryta.html
Har du en stektermometer? (Kan man ö h t leva utan???) Stick in den i en av bröstfiléerna och stek i ugnen till 70 grader så blir kycklingen saftig och god!
Sedan MÅSTE du förståss sparara skrovet (alla ben) och koka egen buljong - blir så GRYMT gott!!! :-) Jag samlar alla kycklingben i frysen och kokar en stor omgång när jag ändå kokar - för att sedan reducera ihop ordentligt så att den inte tar så stor plats i frysen sedan.
Vad tycker ni är bra kryddor? Förutom vitlök då
Joo jag har en stektermometer men jag tror inte den fungerar Känner mig väldigt dåligt utrustad!
Åh vilken bra idé med buljongen! Om man säger att man har ben från en hel kyckling, hur mycket vatten kokar man med? Något mer man stoppar i?
Efter att ha ätit kycklinglår insåg jag att det där med hel kyckling är ju jädrigt gott så jag slog till med en idag! Dock brukar jag överskatta min egen kockförmåga, tro att jag lagar till något fantastiskt gott och så blir det med lite tur mediokert och torrt. Så för att undvika besvikelser rådfrågar jag er
Ert bästa recept för hel kyckling i ugn! Gör ingenting om det tar lite tid, bara det blir gott!
Jag slänger i kycklingen i en gjutjärnsgryta. I med lök och morötter i bitar. Salta, peppra och ställ i ugnen på 175 grader tills benen börjar lossna från kötet. Häll över en burk kokosmjölk och krydda upp lite hetta. När det är varmt - servera med ris eller pressad potatis.
Jag köper nästan aldrig kycklingdelar, bara hel kyckling när det är extra billigt.