Vad gör vi? Del CXCV

Status
Stängd för vidare inlägg.
Tömde nu diskmaskinen och sitter här igen men plockar ut recept från tidningar. Behåller bara de intressanta, resten åker till tidningsåtervinningen. Inte för att jag vet om jag någonsin kommer använda alla recept, men det är ändå kul att spara på och bläddra i och faktiskt välja ut från när jag väl vill laga något. Hellre det än online.

Bakåtsträvare much??

Vet ännu inte riktigt var jag ska sortera in dem eller hur osv. Skriva av dem i en av böckerna jag har där man skriver recept eller sätta in dem i en av pärmarna? Får se helt enkelt vad nästa steg är, rätt skönt att inte alltid behöva tänka fyra steg fram utan bara göra något.
 
Ätit lunch med dottern. Vi ville ha frukostmenyn, så servitrisen som var ny var tvungen att fråga i köket om det fortfarande gick kl. 12.00. Och ja, på helgerna serveras frukost till 14.00.

Aprilväder ömsom regn, sol och hagel.

Dottern ville visa mig en affär med bara automater som har öppet dygnet runt. Det fanns massor med roliga produkter som verkade vara importer från Japan. Det var japansk text på produkterna. Sånt som man inte hittar i vanliga butiker.

Men jag klarar knappt att promenera. Korsryggen är helt låst. Korta steg. Måste nog kosta på mig massage igen.
 
Upptäckte just att det finns alkoholfri gin! Visste jag inte! Jag kan inte mycket om alkohol, men har fått något tonic med Smakbox, som ju bara står här, och där står man kan blanda med alkoholfri gin! Jag har ingen aning om hur gin ens smakar. Men jag vet att James May har producerat ett eget gin som man till och med kan köpa på Systembolaget här i Sverige. Han borde göra en alkoholfri variant för mig!
 
Tömde nu diskmaskinen och sitter här igen men plockar ut recept från tidningar. Behåller bara de intressanta, resten åker till tidningsåtervinningen. Inte för att jag vet om jag någonsin kommer använda alla recept, men det är ändå kul att spara på och bläddra i och faktiskt välja ut från när jag väl vill laga något. Hellre det än online.

Bakåtsträvare much??

Vet ännu inte riktigt var jag ska sortera in dem eller hur osv. Skriva av dem i en av böckerna jag har där man skriver recept eller sätta in dem i en av pärmarna? Får se helt enkelt vad nästa steg är, rätt skönt att inte alltid behöva tänka fyra steg fram utan bara göra något.
Jag sparar också recept i mängder som jag aldrig verkar använda :D I ett ambitiöst projekt märkte jag några plastfickor i en pärm med kategorier och tryckte ner där. Tyvärr har jag alldeles för många lösa utklipp igen:laugh:
 
Jag sparar också recept i mängder som jag aldrig verkar använda :D I ett ambitiöst projekt märkte jag några plastfickor i en pärm med kategorier och tryckte ner där. Tyvärr har jag alldeles för många lösa utklipp igen:laugh:
Det är samlargenen i oss :D Det är bra att ha ändå, tänker jag! Och kul tidsfördriv måste jag erkänna. Dottern hade en period där hon ville bli kock och var intresserad av recept så jag hoppas att hon kanske tar över en trevlig samling någon dag. Hon gillade också tanken på kokböcker och inskrivna recept och urklipp framför online :D det kändes lite roligare att bläddra så än att titta på en skärm när man lagade mat, sa hon. Hoppas det håller i sig. :)

Jag har mitt kvar sedan jag var tonåring, var på väg att slänga det för 10 år sedan men mamma tog allt... och nu har jag fått tillbaka det :D Tur det!

Du får också sätta dig ner och ordna dina urklipp:)
 
@Enya Ska nog ta itu med att börja laga mer från högarna också för tänk vad man missar för gott när de bara ligger orörda
:D Säkert några nya favoriter!
Precis så tänker jag också! Ska bli intressant att gå igenom dem! Försöker utmana mig själv lite grann, berättar för min syster om nya saker, men hon är inte lika imponerad. Tex det här med min nya favorit fiskpudding, när jag för någon dag sedan att jag skulle äta fiskpudding igen för jag hade ju fortfarande kvar rester så sa hon "Du och din jävla äckliga fiskpudding, är du inte trött på den snart?! :D " Hon har inte ens vågat testa, den fegisen!

I dag blir det dock rester från tidigare i veckan- börjar bli hungrig så antingen dags för mellanmål eller lunchen som jag hoppade över. Tänkte stoppa zucchini, sparris, svamp, köttet i bitar och kokta potatis i air fryern och värma såsen, och hoppas att det blir ätbart. Tyckte det var lite smaklöst (såsen) och hårt (köttet) när jag värmde det häromdagen.
 
Om man har en hel påse med kanyler såna som är till insulinpennor och jag har haft t ex till victoza och ozempic, ka n man lämna en sån påse till apoteket?
Jag fick aldrig en sån kanylburk utan frågade i höstas efter en, den är ju fylld nu

När jag hämtade ut kanyler till hästen, frågade jag om det. Då fick jag en sån burk för kanyler, på apoteket alltså. Jag tänker att du borde kunna få en ny burk på apoteket, om den första är full?

Som jag förstått det ska kanyler läggas i en sån burk. Personalen ska inte behöva hantera kanylerna öht, antagligen pga risken för blodsmittor etc. En fd kollega försökte lämna in kanyler (också från behandling av häst) på nåt annat sätt, och fick då till svar att de inte fick ta emot kanyler på det sättet (hon blev sur och slängde dem i soporna.. Jag tänker att det är en arbetsmiljöfråga.).

EDIT: Insåg nu att jag kanske tänkte fel. Jag läste det som begagnade kanyler.
 
När jag hämtade ut kanyler till hästen, frågade jag om det. Då fick jag en sån burk för kanyler, på apoteket alltså. Jag tänker att du borde kunna få en ny burk på apoteket, om den första är full?

Som jag förstått det ska kanyler läggas i en sån burk. Personalen ska inte behöva hantera kanylerna öht, antagligen pga risken för blodsmittor etc. En fd kollega försökte lämna in kanyler (också från behandling av häst) på nåt annat sätt, och fick då till svar att de inte fick ta emot kanyler på det sättet (hon blev sur och slängde dem i soporna.. Jag tänker att det är en arbetsmiljöfråga.).

EDIT: Insåg nu att jag kanske tänkte fel. Jag läste det som begagnade kanyler.
De är använda
Väldigt kort nål,men öppen på baksidan där man skruvar på pennan. Där kan man sticka sig
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

  • Låst
Tjatter Lagar mat, gnocchi alla Sorrentina. Kisse myste med matte på TV-soffan igår.
99 100 101
Svar
2 003
· Visningar
62 258
Senast: tanten
·
Kropp & Själ Blev lite inspirerad av tråden under Barn som behandlar FHM's rekomendationer om skärmtid. Vad har man egentligen en padda till? I min...
2 3 4
Svar
65
· Visningar
2 505
Senast: Marita73
·
Skola & Jobb Någon som är mer insatt än vad jag är nu för tiden? Om det är ok för PA att jobba dygn, och om det får fortsätta vara ok? Jag har i...
2
Svar
28
· Visningar
2 763
Senast: malumbub
·
Tjatter Det är väl ganska vanligt att gå och nynna eller småsjunga för sig själv på någon melodi. Har ni någon go-to melodi? Olika i olika...
2
Svar
22
· Visningar
629

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

  • Vi med egen gård/stall
  • Dressyrsnack 17
  • Regler sportkörning

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp