Inga jag känner säger vit sås om béchamel, för mig är vit sås sånt man häller på en kebab.Det heter väl béchamel när man häller det på lasagne men vitsås när man häller det på fisk eller kyckling? kanske med äggsås? Vi säger nog bara béchamel när en lasagne är nära såsen.
Apropå det kan man kanske fikadiskutera skillnaderna mellan lasagne i Sverige och USA! Jag har hört att lasagne är jättedyr lyxmat i USA eftersom de har typ ett kg ost i den. Så för folk som älskar lasagne kanske det vore ubercool att få veta att man kan göra den billigare med bechamelsås och ha bara en dl ost på toppen
Likaså gör jag brunsås på det som är i pannan, möjligen att jag använder lite äkta soya för att få det mörkare men undviker mjöl när jag gör det själv. Väldigt sällan en topp- eller bottenredning görs hos mig, det är om mamma hinner lägga sig i som hon vill reda av såsen medan jag tycker den ska koka ihop.