Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Just det här med att kraven är lägre där än här tycker jag säger en del. Det är ofta en allmän uppfattning att vi i Sverige har lättare prov, dvs släpper igenom mer "skit". Det du beskriver tyder faktiskt på att det är tvärtom. Det har också varit uppe till diskussion om varför vi inte direkt godkänner hingstar som gått 30-dagarstest, här har vi förklaringen till det, de har lägre krav än vi. Proven blir inte svårare bara för att de är längre, men det verkar en del tro.
Det där med andra länders häst-politik är en viktig del att ta upp tycker jag. I den andra tråden (länk ovan) uppmanade jag någon att berätta om hur provet går till och hur man skulle kunna omsätta det till våra förhållanden.
Vi har väl inte dessa möjligheter i Sverige?
I Tyskland som någon påpekat har man andra stöd för hästnäringen än vad vi har i Sverige, i Tyskland är detta en jordbruksnäring med icke föraktliga inkomster för landet i o m en betydande export bl a.
Är dessa tester alltså sådana att hingstarna samlas på ett ställe där ett antal beridare jobbar med dem varje dag och sen görs en slutvärdering?
Jag tror man kan anmäla vilken hingst som helst. Men någon annan kanske vet precis hur det är?
Vet ej exakt men tror Du har rätt men förmodligen tar de inte in vilken kamel som helst.
Vad jag förstår så får de äldre hingstarna lite avdrag på sina poäng (koefficient) pga sitt försprång i ålder. Så äldre hingstar gör prov samtidigt som yngre.
Stämmer
Man får också göra testen vart man vill, man är inte knuten till särskild station inom förbunden. Om jag nu har fattat rätt, garanterar inget.
Ja, så går det till.
I Tyskland finns ju flertalet hingststationer av Flyinges kaliber med många anställda beridare o mycket stallpersonal. Boxar, strö, utfodring o daglig vård lämnar inget övrigt att önska. Man har ridhus, duktiga beridare o terrängbanor. Beridarna övervakas av "chefhöken" som har ansvar för utbildning o hantering av hingstarna, dessa ska ju komma hem i bättre skick än när de lämnades. Hingststationens goda rykte är beroende av detta.
De lever på sina avelshingstar OCH på bruksproven. Man tar in 30-talet hingstar i omgångar (som jag beskrivit ovan), de rids, tränas, blir poängbedömda o sluttestade.
Hingstar med dåliga poäng har ändå haft fördelen av en prof träning/utbildning under 30, 70 eller 100 dagar o säljs sedan som välutbildade ridhästar så det är ingen ekonomisk förlust, en häst kräver ju utbildning.