Jättevacker, vad är det för något?Jag är kär i min trädgård, det är så fint!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jättevacker, vad är det för något?Jag är kär i min trädgård, det är så fint!
Vad hände med dom du satte var det inte förra åretBehöver inte vattna idag,regnet står som spö i backen,undrar om det ska ta livet av mina nyplanterade jordgubbsplantor så jag får köpa nya för 3e gången
Samma tomater (100&1000) har omgärdats av hinder för att inte barn och hund ska kliva på alla blommornaNär tomaterna börjar bli en del av inredningen är det dags att börja tänka på utplantering. Tyvärr kommer just dessa få vänta iaf en vecka till
Visa bifogad fil 51278
Dom gav ingen frukt så i ett ryck av vanmakt o ilska flyttade dom till soptunnan. Dom 8a jag köpte tidigare i år frös troligen .Och nästa omgång överlevde inte 11 labbevalpar.Vad hände med dom du satte var det inte förra året
PurpurapelJättevacker, vad är det för något?
Dagens mordoffer blev hela 105 stycken och det känns redan nu som att jag förlorar kriget mot sniglarna.
Gah. Jag hittar en ny storts sniglar i en ny del av gräsmattan. Inga mängder men fler än jag tycker känns lugnt.Dagens mordoffer blev hela 105 stycken och det känns redan nu som att jag förlorar kriget mot sniglarna.
Kastar mej in i tråden med en kanske lite märklig fråga.
Förra året hängde jag en del i trädgårdstråden och jag är ganska säker på att det delades ett recept på långpannekaka med bär, i det här falletvinbär. Maräng på toppen med vinbär i. Nån som känner igen det eller kanske t.o.m. har receptet?
Vill ha det nu tills bärsäsongen drar igång och jag hittar det inte
Jag har fortfarande tomater och gurkor kvar i sina krukor och tråd. Men de står på altanen.Eftersom jag är en "grym" ägare till mina odlingar, så hivas idag alla tomatplantor -aka djungeln- brutalt ut i växthuset
Temperaturmässigt ser vädret helt okej ut framöver, så det borde de överleva. De börjar närma sig ohanterligt stora nu och fläker ut sig åt alla håll och kanter här inne Evt hivar jag ut paprikorna också, om de kolar vippen gör det inte så mycket, för i år är de allmänt peckliga tycker jag och växer inte på sig i nån vettig takt.
Gurkor och meloner får däremot vara inne i stugvärmen ett tag till, tillsammans med blomkålen, purjon och diverse blomsterodlingar.
I landet blir det också vitlök, gul lök, morötter, rödbetor, brytsockerärtor, spritärtor och givetvis 2 sorters potatis. Det mesta är i backen och resten åker ner idag.
Jag sökte på ingredienserna, och så visade det sig att det var jag som hade lagt in receptet. I alla fall det jag hittade från förra sommaren, kanske finns fler.
Men när jag blev påmind så kom jag ihåg att jag faktiskt hade bakat denna i fjol med gott resultat. Här kommer delar av inlägget i repris:
"Just syrligheten i vinbären och sötman i marängen är en fullträff (jag tog dock mindre socker just i marängen)
En kaka som för mig andas barndomsminnen och sommar och fika i trädgården med gårdens nyplockade bär. Min mor gjorde denna återkommande.
Botten:
60 g smör
5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 ½ dl socker
2 ½ tsk bakpulver
4 äggulor
2 dl mjölk
2 msk vatten (kokande)
Marängtäcke:
4 äggvitor
4 dl socker (enligt originalreceptet, kan minskas till strax under tre)
3 dl röda vinbär, färska eller frysta
Gör så här:
1. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Smält smöret och koka vatten (mer än du behöver).
3. Blanda de torra ingredienserna.
4. Tillsätt äggulorna.
5. Tillsätt mjölk, 2 msk av det kokande vattnet och det smälta smöret. Rör om till en jämn smet (det behöver inte vispas) och häll i långpannan.
6. Grädda 15 minuter.
7. Marängtäcke: Vispa äggvitorna till ett hårt fast skum.
8. Tillsätt socker lite i taget under vispning. Vispa en stund så det blandas riktigt och blir en vitt och slätt.
9. Blanda i vinbären i marängsmeten.
10. Ta ut kakan ur ugnen när 15 minuter gått och bred på marängtäcket. Grädda ytterligare 5-7 minuter (använder du frysta bär får du lägga på några minuter). Marängen ska börja få lite färg när den är klar. Låt kallna och skär i lagom stora bitar. Kakan går att frysa."
Också less på att ha mina inne! Men har inget växthus.Jag har fortfarande tomater och gurkor kvar i sina krukor och tråd. Men de står på altanen.
Såfort jag vågar ska jag plantera ut. Är skapligt ttrött på att ha dem inomhus.
Inte jag hellerOckså less på att ha mina inne! Men har inget växthus.