Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag gör så, blir inte mkt dyrare än sommarblommor. Tycker väldigt om dahlior, när dom väl kommer upp behöver dom inte mkt vatten också blommar dom länge,väldigt länge i Skåne ^^ jag planterar in dom bland mina perenner i rabatten samt har några i kruka. Dom finaste knölarna kommer min mamma och gräver upp på hösten och sparar till sig självAngående dahliorna, förresten. Knölarna är ju inte så dyra. Där jag beställer kostar de 39:-. Så vill man kan man ju köpa och testa och sen kan man ju bara strunta i dem på hösten om man vill. Alternativt gräva upp dem och sälja dem om man inte har lust eller möjlighet att förvara dem. Risken är förstås att man blir lite besatt, men det går att leva med
Jättefin! Jag misslyckas alltid med fuchsia.. De bara vill inte i min ägo. En gång hade jag en ganska stor och fin, men då kom rådjuren och nallade på den..Kollade lite på bilder från årets säsong. Fuchsiorna som jag köpte som små sticklingar blev riktigt fina. Så lätta att lyckas med.
Visa bifogad fil 109319
Hoppas att de klarar vintern inomhus och bjuder på en till blomning kommande säsong.
Jag såg att man kunde förbeställa sättpotatis och jag undrar om ni har tips på sorter? Jag har bara odlat potatis i en säsong. Jag hade tänkt mig två stycken sorter. Treåringen tycker om mos så minst en mjölig sort. Jag hade tänkt förvara dem i jordkällaren i höst. Vilka är era favoriter?
Nån som kan detta med vintertomater? Provade detta första gången i år och de hänger nu i skafferiet. Funderar på detta med mognad; de har fått alltmer färg, men ska jag ta fram dem till ett soligt fönster eller så för den sista mognaden? Börjar bli sugen på att smaka.
Nej vänta nu! Det där är ju jagJag: Jag ska inte odla så mycket kommande säsong.
Också jag: Jag behöver massor av nya växter till min trädgård.
Ta med så mycket rötter som är rimligt. Jord är astungt så du lär ändå kapa en del rötter. Jag skulle satsa på plantering så tidigt som möjligt innan busken börjar grönska.Jag ska få en skranglig vinbärsbuske året som kommer, och börja forma min numera torftiga tomt efter eget tycke. Men när bör jag plantera den och ska jag tänka på något när jag gräver upp den? @Wille kanske?
Sen har jag planer på ett bigarråträd och krusbär om orken räcker till!
Jag ska få en skranglig vinbärsbuske året som kommer, och börja forma min numera torftiga tomt efter eget tycke. Men när bör jag plantera den och ska jag tänka på något när jag gräver upp den? @Wille kanske?
Sen har jag planer på ett bigarråträd och krusbär om orken räcker till!
Så förrädisk bild. Nu vill jag ha dahlior.Visa bifogad fil 109329
Fantastisk blomning!
Vinbär tål extrem misshandel så gör det när det passar dig.
Som exempel grävde vi upp ett antal svarta vinbär hos särbon (varav en visade sig vara röd) mitt i stekheta sommaren utan att få med så himla mycket rötter. Dessa blev stående på en släpvagn i en vecka eftersom jag var på jobb. De kom heller inte ner i backen direkt när jag kom hem Allihopa överlevde och mår nu extremt prima några år senare och ger bär som f-n.
Inte för inte som det sägs att bästa tillfället att plantera träd är för tjugo år sedan och näst bästa idag.Jag sitter och läser i nötodlarens handbok om ekar. Vår vanliga skogsek ger ekollon först efter 40-50 år. Jo men hejsan. Då hinner man ju dö innan man får skörd om man planterar en sådan nu. Men som tur är så finns det ekar som kan ge skörd av ekollon betydligt tidigare än så. Intressant läsning faktiskt.
Nej, det finns inte direkt några namnsorter för ekollonproduktion att välja på. I boken nämns bara 'Green Dwarf' som är en Q. palustris. Men boken tar upp Turkisk ek, Scharlakansek, Nordkärrek, Buskek, Kärrek, Bergek, Dvärgchinkapin-ek, Skogsek, Hybridek och Rödek som möjliga för ekollonproduktion. Buskek nämns som en som ger skörd riktigt tidigt.Inte för inte som det sägs att bästa tillfället att plantera träd är för tjugo år sedan och näst bästa idag.
Jag skulle hemskt gärna ha en cembratall för pinjenötter, men de tar (i sammanhanget bara) 20 år på sig. Och det finns dvärgvarianter som ger frukt efter bara fem år.
Är det någon särskild namnsort av ek som är snabbare? Jag bor nära ekskog där ägaren är ok med att vi plockar men blir nyfiken ändå.
Så förrädisk bild. Nu vill jag ha dahlior.
Jag grävde upp en del av en rosenkvitten i juni som sedan såg ut att tvärdö då alla blad föll av inom två veckor.Så sas det om hallonen också men om de där skrumpna pinnarna grönskar till våren ska jag cykla ett varv runt huset på barncykeln med lucha libre-mask och handdukscape.