Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Noooooo!!!! Jag hade nog adopterat bort barnet på studsMitt stora barn (4,5) är en riktig trädgårdsmästare, hans bästa verktyg är sekatören...
Visa bifogad fil 91527
(Tur jag har fler pioner)
Jag grät kanske inte direkt, men jag stannade åkgräsklipparen jag satt på när jag upptäckte det och djupandades en stund innan jag gick för att prata med honom. Det var faktiskt värre den gången han bestämde sig för att bada alla mina frösådda perenner (som var SÅ fina!) i en murarbalja full med vatten alla dog inte men det blev ganska lång rehab, om man säger så... Eller den gången han kapade en nysatt valnöt, eller...Bara att skratta eller gråta bävar för den tiden när mina är stora nog för att "hjälpa till"
Ja men eller hur! Säg till om du behöver hjälp i trädgården så skickar jag över honomVad fint att han har klippt bort det där skräpiga högst upp på blomman
Haha, jag är härdad vid det här laget. Han hade en mycket bra förklaring ("jag klippte en och det var så kul så jag klippte en till och en till tills dom var slut") och vi tog i hand på att det är bättre att fråga vilka blommor han kan klippa nästa gång. Kan man kanalisera energin åt rätt håll kommer vår trädgård vara ett mästerverk i dead-headingNoooooo!!!! Jag hade nog adopterat bort barnet på studs
Pesto, libbstickesalt (finhackar färska blad med matberedaren, blandar med salt, brer ut på bricka och låter torka något dygn. Rör runt, torkar ett par dygn till. Förvara på glasburkar), torkad libbsticka (både blad som smulas ned i mat/grytor och stjälkarna som kan koka med i grytor likt lagerblad) eller hackar färsk som ört i matiga sallader! Kan användas både i ren grönsakssallad och typ som i tabbouleh.Vad gör du med den? Vet att mamma och pappa hade en jättefin när jag var liten, men jag kommer inte alls ihåg användningsområdet.
Självklart!Nu måste jag också ha libbsticka
Jag gissar att det är jorden som varit problemet för det har fått läggas mycket tid på ogräsrensning här. Omföra långgräsytor till äng är ju enklare, där finns redan en viss flora samt täckande vegetation så det blir inget massuppslag med ogräs.Vi rensar inte våra ängar efter att de anlagts, visst kan det vara så att det är en del mindre önskvärda växter i ytan i början men de minskar i omfattning medan de ängsväxter man sått in ökar i omfattning ju längre ytan slås och materialet forslas bort. Vi har ängar som är 10 år nu och de blir bara bättre och bättre. Men det kan se lite eländigt ut de första tre åren, och har man inte en mager jord så blir det såklart svårt att etablera tex en näringsfattig äng.
Nu måste jag också ha libbsticka
Älskar att den vill bli ett monster!Akta dig, den kan bli ett monster
Örtsalt med massa libbsticka är fantastiskt, men jag föredrar att blanda med annat också (innan den blivit monstruös kan nässlor och kirskål utgöra bulken och sedan lite mer smakrika örter i mindre mängd). Jag tycker det blir allra bäst när jag precis som någon skrev mixar den färsk med salt, då suger saltet åt sig växtsaften med smaken. När det väl torkat ordentligt brukar jag mortla och sila bort tuggiga bitar.Vad gör du med den? Vet att mamma och pappa hade en jättefin när jag var liten, men jag kommer inte alls ihåg användningsområdet.
Fin! (Det gjorde bara lite ont i hjärtat..Första herrgårdspionen slog ut idag.
Visa bifogad fil 91553
Min femåring får inte tag i sekatörerna, men här om dagen hade hon fäktningsträning i trädgården...med blommande grenar (kul när blombladen snöade ner) och allt annat som stack upp (däribland pionerna). Mitt inre mantra blev då, som en liten tröst jag gärna delar med mig av till berörda i tråden; "de blommar ändå bara någon dag"...
(...men mina fick i a f behålla sina huvuden.)