Sv: Tjur = husdjur?
För mig är frågan:
Vet folk vad dom betalar för, respektive vad dom kunde fått istället och hade det varit värt det?
Följdfrågor:
Har du själv ätit fläskkotletter från utegris resp boxgris och kan jämföra?
Om så, vad skulle du sätta för själigt pris på dom resp? Nu tänker jag endast på det du ser och äter. Kryddan av att veta att djuret levt ett bra liv före slakt bortser jag ifrån här.
Samma frågor kan ställas betr övriga animalprodukter från djurfabrikerna.
Min uppfattning är att livsmedelsnäringen, media m fl styrt hela matmarknaden till att endast och enbart vara en fråga om prislapp! Se t ex på hallonkräm i literförpackning! Där varierar andelen hallon från 20% och ner till 4% (halonpuré!) vid en snabbkoll i butiken. Hur f-n kan man kalla det sistnämnda för hallonkräm, när det allra mesta är kemikalier och ingen tillstymelse till hallon kan skönjas?
Tänker kunderna på innehållet? Inser dom vad dom går miste om när dom snålar?
Japp, marknaden styr, inte kunderna!!!
Jämför klädbutikerna t ex, där folk betalar mer pengar för trasiga "modejeans" bara för att dom luras till det av marknaden trots att dom kan köpa samma sorts hela jeans för halva summan och skära sönder dom själva.
Folk har råd att köpa riktig mat av bra kvalité! Det gäller bara för branschen att byta kurs.
LIA