Sv: Tittar in i ditt kök - del 6
Har alla slutat äta nu igen?
Nu ska vi se.
Fredag: stekt makrill (Så. Jefvla. Gott!) med färskpotatis och "mjölksås" - man vispar ur pannan med lite mjölk, dill och soja bara. I min släkt äter man inga grönsaker till stekt makrill - jag hade gärna haft lite stuvad spenat eller så till, men spenat går inte hem hos föräldrarna och är jag i Hunnebo får jag vara så god och äta det jag får
Lördag: grillad benfri kotlett med klyftpotatis och lite potatissallad samt cruditéer med någon sorts gräddfilsdipp.
Söndag: jag gjorde färsbiffar med chili och fetaost, serverat med spaghettini och långkokt färsk tomatsås. Jag och pappa tog med oss en flaska rödvin från Hunnebo som var det äckligaste jag har druckit på väldigt länge. Undvik Cabernet Sauvignon från Chavet. Det smakade som en blandning mellan stark saft och barnglögg. Dessutom bara 5,5% alkohol, upptäckte vi, vilket ju inte direkt höjer smakupplevelsen. Hellre dricker jag barncider - eller för den delen bubbelvatten - än lågalkoholvin.
Måndag: antipasti. Här var vi tvungna att ta en flaska Chill Out Shiraz för att kompensera för söndagens antiklimax.
Igår gjorde jag torskrygg i foliepaket med pepparrotssmör, kapris, en skvätt vitt vin och citron. Ugnsbakade potatisar till - ville göra pressad egentligen men inte på färskpotatis - och bouchons muqueux verts. Något argentinskt Sauvignon Blanc till, jag köpte en halvflaska så vi fick en skvätt var till maten.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska äta men fick ett paket kallrökt lax så det blir väl den och... något till. Har varit på utflykt till Alingsås idag och åt en fantastiskt god räksallad med avocado och melon till sen lunch så jag är faktiskt inte särskilt hungrig än så länge. Kanske går och köper lite danskt rågbröd bara och gör lax- och pepparrotssmörgåsar.