Blev igår bjuden på middag av pappa. Ripa, kokt potatis, gräddsås att mosa potatisen i, rönnbärsgele, finskuret och nästan karamelliserat rotsakspytt. Mycket gott!
Idag är det fars dag och därmed min tur att bjuda igen. Fadern i fråga har önskat älgfile med sås och krånglig potatis. Planen är att steka älgfilen snabbt på hög värme. Tillbehören blir puré på rostad rotselleri, potatis och mycket grädde, trattkantarellmajonnäs, rårörda lingon smaksatta med en liten aning soja och cognac, samt krispig rotsakscarpaccio. Och något trevligt rödvin till.
Förrätt blir frasvåffla med Kalixlöjrom, crème fraîche, citron och lite hackad lök. Måste följdaktligen laga en sats våfflor och därmed även ha våffelfika till lunch. Kommer eventuellt inte att svälta ihjäl den här helgen.
Idag är det fars dag och därmed min tur att bjuda igen. Fadern i fråga har önskat älgfile med sås och krånglig potatis. Planen är att steka älgfilen snabbt på hög värme. Tillbehören blir puré på rostad rotselleri, potatis och mycket grädde, trattkantarellmajonnäs, rårörda lingon smaksatta med en liten aning soja och cognac, samt krispig rotsakscarpaccio. Och något trevligt rödvin till.
Förrätt blir frasvåffla med Kalixlöjrom, crème fraîche, citron och lite hackad lök. Måste följdaktligen laga en sats våfflor och därmed även ha våffelfika till lunch. Kommer eventuellt inte att svälta ihjäl den här helgen.