SjÀlvklart har jag det!
Jag kastade i lite hipp som happ. Men pÄ ett ungefÀr;
2 kilo butternut pumpa
1 gul lök
4 klyftor vitlök
3-4 charlottenlökar
4 grönsaksbuljongtÀrningar
2 burkar creme fraishe
2 dl valfri grÀdde
10 dl mjölk
1-2 dl vitt vin
2 tsk Sambal olek
Koriander
Lime eller citron
PumpakÀrnor
Började med att skala och tÀrna pumpan i mindre tÀrningar. Kastade i dessa i en stor gryta.
Hacka gul lök samt charlottenlök. Pressa vitlök och frÀs lite i pannan.
Ner med allt grytan. Fyll pÄ med mjölken, buljongtÀrningarna. HÀll i en skvÀtt vin. LÄt koka kanske 15 minuter, rör om dÄ och dÄ. SlÀng ner en burk creme fraishe och grÀdde nÀr pumpan börjar mjukna. Koka lite tills dess att pumpan Àr mjuk. Sen kör man rejÀlt med stavmixern sÄ att soppan blir helt slÀt. Smaka av med sambal olek.
Jag toppade min soppa med lite fÀrsk koriander, creme fraishe, nÄgra droppar med citron eller lime samt pumpakÀrnor. Plus lite bröd vid sidan om
LĂ„ter meckigt men det var det absolut inte