Viskar:
Om man vill betala lite mindre finns det importrom i frysdisken. Men vill man slå an ordentligt på lyxtemat är det något alldeles speciellt med att presentera Kalix löjrommen.
Tack!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Viskar:
Om man vill betala lite mindre finns det importrom i frysdisken. Men vill man slå an ordentligt på lyxtemat är det något alldeles speciellt med att presentera Kalix löjrommen.
Djungel-vaddåförnåntingsadu?Till lunch lite fil med flingor och djungelkorv. Till middag kebabrulle![]()
@nejlica jag slår som alltid ett slag för @Lillgrådis blåbärssås - jag byter ut ca 1 dl av rödvinet mot portvin och det blir fantastiskt!
Recept i dess helhet hämtat från "Livsnjutarnas gourmetkök", blåbärssåsen separat beskriven så här:
1/2 rödlök, hackad
2 timjankvistar
1 msk strösocker
1 msk smör till stekning + 1 1/2 msk smör till att blanka av såsen med
3 1/2 dl rött vin
1 1/2 msk kalvfond
3/4 dl blåbär
salt
svartpeppar
Stek rödlök, timjankvistar och strösocker i smör tills de är gyllene. Tillsätt vin och kalvfond och sjud tills ca. hälften återstår. Häll i blåbären och sjud ytterligare några minuter. Sila såsen. Smaka av med smör, salt och svartpeppar.
Blåbärssåsen går mycket bra att förbereda och bara värma upp innan servering.
Ankbröst finns året runt, kan finnas både bland det färska köttet och i frysdisken. Se till att köttet är rumstempererat och väl avtorkat. Krydda med salt och peppar runt om och skåra fettsidan lätt, och lägg i kall stekpanna utan fett med skinnsidan nedåt. Sätt plattan på medelhög temperatur. Fettet kommer smälta långsamt och samtidigt bryna undersidan. Ös efter hand med fettet som kommer ut i pannan. När fettet är i princip helt smält (ha tålamod, det tar ett tag) så vänd köttet, bryn det och sätt sedan i en ugnsform med kött-termometer så håller du koll på innertemperaturen.