Tittar in i ditt kök del 24

  • Mat
  • Trådstartare Trådstartare Hyacinth
  • Startdatum Startdatum
  • Svar Svar 2 038
  • Visningar Visningar 112 618
Status
Stängd för vidare inlägg.
Tabbouleh på matvete igår, till falafel, het tomatsallad och limeyoghurtsås!

1E86AE59-7068-43EA-866B-11393BA4F43D.webp
 
Igår gjorde vi en skaldjurspasta med räkor, vanameiräkor och kammuslor med lite småsyrlig tomatgucka till. Den innehöll alla sorters lökar typ, buljong, bubbel, citron, kryddor. Serverades med riven parmesan.
Så jäkla gott!
 
Fettisdagen är Pancake Day i det här landet, så det blev pannkakor till middag. Jag valde att göra den amerikanska, fluffiga varianten och hade kanelstekta äpplen samt grekisk yoghurt till.

Jag ska dock säkra upp med en hembakad semla också, för att verkligen se till att jag inte dör av kolhydratsbrist i natt.
 
Inför stundande VLCD-period fick jag panik och köpte färdig matkasse för 5 middagar i affekt :D
Idag lagade jag jasminris med salladslök och ingefära. Till det spetskål och morötter som fick sjuda i kokosmjölk samt räkor stekta i sojamarinad. Så himla gott :love:
 
Firat Maria-dagen med tacokväll. Tacokryddad bönröra (och köttfärs), gurka, tomat, isbergssallat, majs, picklad rödlök, gräddfil, salsa, nachos och tortillabröd. Morotskaka.
 
Hemgjord pizza på deg som kalljäst i kylen sedan i måndags. En med buffalomozzarella samt färsk tomat och basilika, en med chorizo och vanlig mozzarella. Raaap.

Hur ofta kan du öppna kylen och INTE hitta en deg under kalljäsning till för jäkla god pizza snart?

/Avundsjuk som älskar kalljäst men som inte verkar hinna kalljäsa ens en tiondel så ofta
 
Hur ofta kan du öppna kylen och INTE hitta en deg under kalljäsning till för jäkla god pizza snart?

/Avundsjuk som älskar kalljäst men som inte verkar hinna kalljäsa ens en tiondel så ofta
Haha, lite för ofta! :o Sambon har fått totalt dille på att göra Den Perfekta Pizzan, så jag får hala in honom ibland och sätta oss på pizza-detox i några veckor innan han får tillåtelse att dra igång igen. Han är en sådan där som går in för något till 150% i några månader, för att sedan övergå till ett nytt projekt. Men gott blir det! Nästa omgång blir på torsdag när mina föräldrar kommer på besök. Degen tillverkas i detta nu :d
 
Haha, lite för ofta! :o Sambon har fått totalt dille på att göra Den Perfekta Pizzan, så jag får hala in honom ibland och sätta oss på pizza-detox i några veckor innan han får tillåtelse att dra igång igen. Han är en sådan där som går in för något till 150% i några månader, för att sedan övergå till ett nytt projekt. Men gott blir det! Nästa omgång blir på torsdag när mina föräldrar kommer på besök. Degen tillverkas i detta nu :d
Alltså INTE ofta. :D
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat Vi fortsätter att dela med oss om vad vi lagar, äter, inspireras av och funderar på i matväg! I mitt kök serverades idag pasta med... 53 54 55
Svar
1 093
· Visningar
52 395
Senast: em76
·
Hundhälsa Längesen jag var inloggad här, men nu behöver jag höra från kunniga hundmänniskor. Min 11-åriga hund fick för två veckor sedan dra ut...
Svar
3
· Visningar
810
  • Låst
Mat Vad bjuds det på och vad lagas det hos dig? Recepttips välkomna! (Återuppväcker de här trådarna och startar ny tråd då vgv-tråden...
Svar
4
· Visningar
755
Senast: Liten
·
Skola & Jobb Någon som är mer insatt än vad jag är nu för tiden? Om det är ok för PA att jobba dygn, och om det får fortsätta vara ok? Jag har i... 2
Svar
28
· Visningar
3 822
Senast: malumbub
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Valp 2025
  • Uppdateringstråd 31
  • Blåsljud på hjärtat

Hästrelaterat

Tillbaka
Upp